Cultuurtip december

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks drie cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand december!

1. Extrascoop: Persijn Broersen & Margit Lukács Extrascoop is een serie multimediale filmvoorstellingen waarin een kunstenaar de film op een bijzondere manier presenteert in performance- en installatievorm. Dit keer is het de beurt aan het Amsterdamse kunstenaarsduo Persijn Broersen en Margit Lukács. Over de hele wereld worden ze uitgenodigd om hun werk met daarin hun bijzondere kijk op de hedendaagse beeldcultuur ten toon te stellen. Zo bewerkten ze de achtergrond van de beroemde Disneyklassieker Bambi in Mastering Bambi. Deze avond wordt een preview vertoond van hun verfilming van Das Leiden des Jungen Werthers van Goethe (1774) en een film die het duo maakte in Hollywood.

Datum: 3 december Locatie: Extrapool Entree: Gratis voor 20.45 uur, 3 euro na 20.45 uur (incl. 1 drankje) Meer informatie: www.extrapool.nl / www.pmpmpm.com

2. The Kik Altijd al gebaald dat je een decennium of drie te laat geboren bent om de jaren ’60 bewust mee te maken? Treur niet langer en kom dinsdagavond 13 december naar het CultuurCafé waar Nederlands nieuwste beatgroep the British Invasion naar 2011 brengt. Voor een portie positieve pop zit je dus vanavond wel goed, tenminste, als hun Volkswagenbusje het niet halverwege de Waalbrug begeeft. Met leden van The Madd, Mark & The Spies en The Spades zou je The Kik haast een supergroup kunnen noemen. Dat doen we dan ook bij dezen. Moeten we nog meer zeggen?

Datum: Dinsdag 13 december Tijd: 20.00 uur Locatie: CultuurCafé Entree: gratis Meer informatie: www.thekik.nl

3. Toneelgroep Oostpool & WArd/waRD In LIstEn & See (LIES) wordt door choreograaf Ann van den Broek (WArd/waRD) en regisseur Marcus Azzini (Toneelgroep Oostpool) samen met een groep van negen dansers en acteurs het sprekende lichaam onderzocht. In het krachtige en fysieke theaterstuk gaan woord en lichaam de strijd met elkaar aan. De zware inspanningen van de performers zijn indrukwekkend en maken veel energie los. Het lichaam toont zich aan de ander, het kan niet liegen. Woorden kunnen kiezen: ze lopen eerlijk met het lichaam op, of gaan er juist tegenin. Alles hangt er van af hoe wezenlijk je je aan een ander wilt tonen.

Datum: Vrijdag 16 & zaterdag 17 december Locatie: LUX Entree: €17,50 voor studenten Meer informatie: www.toneelgroepoostpool.nl