Cultuurtip juni

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks drie cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand juni!

1. The Cloud

We maken deze maand een uitstapje naar de andere kant van de Waal waar je kunt kijken naar de vernieuwende, multidisciplinaire voorstelling The Cloud. Het is een samenwerking van De Rebels van Het Gelders Orkest, de DJ’s en VJ’s van 8Bahn en de dansers van Gif.t. Deze fysieke performance wordt gespeeld op het voormalig kazerneterrein Buitenplaats Koningsweg in Arnhem. De bezoeker wordt heen en weer geslingerd tussen het gevoel van vrijheid en het gevoel van beklemming in deze voorstelling, waarin klassieke muziek, soundscapes, dans en video elkaar versterken. Uiteindelijk eindigt de avond in een dansfeest anno 2012 met de DJ's en VJ's van 8Bahn!

Datum: 8, 14, 16 juni Tijd: 20.00u Locatie: Buitenplaats Koningsweg Arnhem Entree: € 19,- Studententarief: € 14,- Meer informatie: www.the-cloud.nu

2. Finale Kaf en Koren

Tijdens de drie voorrondes in het CultuurCafé hoorde je al wat Kaf en Koren dit jaar te bieden heeft. Nu zullen de beste bands zich moeten bewijzen voor de jury tijdens de grande finale in Doornroosje. Wie sleept die felbegeerde titel binnen en mag zich een jaar lang de meest veelbelovende studentenband van Nijmegen noemen? De deelnemers aan de finale zijn The Embrassibles, The Liquid Machine, The Low Tide en The Hubschrauber. Maar de beste stuurlui staan natuurlijk aan wal, dus ook jij kan je stem geven voor de publieksprijs. Zorg dat de band van jouw keuze deze titel mee naar huis mag nemen! Kom en support je nieuwe lievelingsband!

Datum: 14 juni Tijd: 20.00u Locatie: Doornroosje Entree: € 7,- Meer informatie: www.ru.nl/cultuuropdecampus/kafenkoren

3. Mensenkinderen & Claustrofonie

Red Shoe Sessions heeft voor eind juni weer twee toffe acts op het programma staan! Mensenkinderen stond aan het begin van het jaar al in het Cultuurcafé en nu komen ze terug naar Nijmegen voor een intiem huiskamerconcert. De dromerige, speelse muziek van Mensenkinderen zweeft ergens tussen pop en electro, aangevuld met ontwapenende Nederlandstalige teksten. Daarna is het de beurt aan Claustrofonie. Het doel van Claustrofonie is om zoveel mogelijk, zo groot mogelijke hits in zo klein mogelijke ruimtes te spelen. De grootte van de hit gedeeld door de inhoud van de ruimte maal het aantal aanwezigen bepaalt de Claustrofonische factor.

Datum: 30 juni Tijd: 20.30u Locatie: Een Nijmeegse huiskamer Entree: € 10,- Meer informatie: www.redshoesessions.nl