Cultuurtip december

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks drie cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand oktober!

1. AlascA + Wolves Dressed In Sheep Muziekkenner Leo Blokhuis noemde AlascA ‘dé muzikale belofte van 2012’ en dit hebben ze waargemaakt. Na de release van hun debuutalbum Actors & Liars, begin dit jaar in Paradiso, toerde de indiefolkband al succesvol door binnen- en buitenland. Nu komen ze de intredende winterkou verdrijven met een akoestisch optreden in de Studentenkerk. Laat je betoveren door AlascA’s originele melodieën, poëtische teksten en unieke sound. De sfeervolle avond zal op prachtige wijze worden ingeluid door de Nijmeegse studentenband Wolves Dressed In Sheep.

Datum: dinsdag 11 december Tijd: 20.00u Locatie: Studentenkerk, Erasmuslaan 9a Entree: gratis Meer informatie: cultuuropdecampus.nl / alascamusic.com

2. Nederlands Danstheater 1 De wereldberoemde choreograaf Jirí Kylián is een inspiratiebron voor velen. Hij is een van de belangrijkste grondleggers van het Nederlands Danstheater (NDT) en staat in dit programma naast de generaties die hem volgden: associate choreographer van NDT Johan Inger en danser en choreograaf Medhi Walerski. Zij hebben beiden als danser met de Tsjechische grootmeester gewerkt en zijn voor een belangrijk deel door hem gevormd. Inger is uitgegroeid tot een inventieve choreograaf, wiens stijl varieert van komisch tot aards en organisch. De balletten van Walerski - al meer dan tien jaar een gezichtsbepalende danser bij NDT - ademen een poëtische en rauwe sfeer. Dit programma toont waar NDT vandaan komt en waar het nu staat. Met de mix van de twee klassiekers van Kylián uit zijn fameuze 'Black & White'-reeks - 'Sweet Dreams' en 'Sarabande' - en de twee wereldpremières van Inger en Walerski, biedt deze avond een blik op verleden, heden en toekomst van het ensemble.

Datum: donderdag 13 december Tijd: 20.00u Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen, Theaterzaal Entree: Studenten - Rang 1 €24,- / Rang 2 €21,50 / Rang 3 €19,50 + last-minute korting geldig Meer informatie: ndt.nl / keizerkarelpodia.nl

3. 20 x 20 20 x 20 is een verrassend programma waarin diverse kunstenaars en creatieve ondernemers uit Nijmegen en omstreken hun passie en fascinatie voor hun vak presenteren. Zij tonen met 20 beelden maal 20 seconden het nieuwste en beste uit de creatieve sector van Gelderland. Het ideale moment om het culturele jaar feestelijk af te sluiten. Laat je inspireren door verrassende, maffe, gedurfde, beschouwende en wervelende presentaties. Met bijdragen uit de meest uiteenlopende disciplines als beeldende kunst, architectuur, design, muziek, fotografie en film. 20 x 20 wordt georganiseerd door LUX, het Nijmeegs Ontwerp Platform en de Provincie Gelderland.

Datum: dinsdag 18 december Tijd: 20.00u Locatie: LUX Nijmegen Entree: €5,- Meer informatie: lux-nijmegen.nl