Brief aan gemeente over rotonde campus

Studentenvakbond AKKU heeft samen met diens USR-fractie een brief (.pdf) gestuurd naar gemeente Nijmegen. Via deze weg willen de roodbroeken de verkeersveiligheid op de rotonde op de kruising Heyendaalseweg/Erasmuslaan verbeteren en de gemeente tot actie manen.

De onveilige verkeerssituatie is al langer in opspraak. Zo heeft ook het College van Bestuur (CvB) al een brief (.pdf) gestuurd waarin aandacht voor het probleem werd gevraagd. In het gesprek van vorig jaar tussen Henk Beerten, wethouder mobiliteit, en Anton Franken, vicevoorzitter van het CvB, is de rotonde ter sprake gekomen. Daar is afgesproken een aantal mogelijke oplossingsrichtingen verder uit te werken, maar tot op heden is er niets gebeurd.

Een van deze oplossingen is het plaatsen van een kunstwerk op de rotonde. AKKU pleitte al eerder voor het plaatsen van stoplichten om de rotonde veiliger te maken. Volgens Pepijn Eymaal, USR-lid voor AKKUraatd, 'is het plaatsen van een kunstwerk niet de juiste maatregel om de veiligheid te verbeteren. Het gaat er juist om dat fietsers niet opgemerkt worden door de bussen. De brief ligt in ieder geval nu bij de gemeente, hopelijk wordt ingezien dat de verkeerssituatie moet veranderen.' Nienke Aangenendt, fractievoorzitter van AKKUraatd, voegt daaraan toe: 'in principe is het al goed als de gemeente de urgentie van het probleem inziet. Als het na de brief nog steeds niet is doorgedrongen, zijn we vanuit AKKU genoodzaakt meer druk uit te oefenen.'