Campusrotonde op de schop

Het heeft lang moeten duren, maar nu gaat de campusrotonde Erasmuslaan-Heyendaalseweg toch echt op de schop. Dat zegt de gemeente in antwoord op een brief van Studentenvakbond AKKU en AKKUraatd.

De roodbroeken uitten in januari hun zorgen over de onveilige situatie op de rotonde, waar zich sinds het ontstaan van het 'Rondje Heyendaal' vaak hachelijke verkeerssituaties voordoen. Eerder ontstond er zelfs een heuse rotonderel in de gemeenteraad, omdat het College van B&W voornemens was om twintig ruggen uit te trekken voor extra verkeersborden en een kunstwerk op de rotonde, zodat herkenbaar moest zijn dat er een rotonde ligt. Dat kunstwerk kwam er niet, maar nu worden er dus wel twee ander maatregelen getroffen. Het fietspad wordt verhoogd, waardoor duidelijker moet worden dat stalen rossen voorrang hebben. Bovendien gaan de bussen in het vervolg invoegen op de rijbaan, waardoor ze een haaksere bocht rechtsaf maken en chauffeurs zo meer overzicht hebben.

Geen verkeerslichten dus, omdat die volgens de gemeente worden genegeerd door haastige fietsers. AKKU-voorzitter Tom Hoven heeft gemengde gevoelens bij de plannen. 'Voor de korte termijn is het heel fijn dat er nu iets aan wordt gedaan, maar je houdt natuurlijk wel het probleem dat de fietsers nog van twee kanten kunnen komen, daar rekenen automobilisten niet op.'

De gemeente start aan het einde van het collegejaar met de werkzaamheden.