Koor van RU-studenten komt met passieproject

Het lijdensverhaal van Jezus zo vertellen dat het ook voor de goddeloze medemens boeiend is. Dat is de bedoeling van een modern, Nederlandstalig passieconcert dat samen met studenten van de RU in elkaar wordt gezet, genaamd De lastpost.

Initiatiefnemer en componist Willibrord Huisman is daarnaast dirigent bij een ander studentenkoor en bemerkte een toegenomen interesse in het koorzingen. 'Eigenlijk willen we met dit project die interesse betekenisvol uitbuiten', vertelt hij aan de telefoon. Waar moeten we aan denken bij een passieverhaal? 'Een bekend voorbeeld is Jesus Christ Superstar, maar dat wordt De lastpost niet. Onze passie is slechts bedoeld voor een koor. Daarnaast wordt het geen heilsboodschap, het goddelijke zetten we niet op de voorgrond. Het moet ook voor gewone mensen boeiend zijn.'

De passie zal uiteindelijk zo'n 2 uur duren en is hopelijk bij Pasen volgend jaar klaar. Op 24 maart vindt alvast een preview plaats in de Dominicuskerk aan de professor Molkenboerstraat. Heb je zelf ook de behoefte je keel betekenisvol open te gooien? Het koor is nog hard op zoek naar mannenstemmen, maar ook vrouwen zijn nog welkom.

Op YouTube is al een van de hits uit de voorstelling live te zien: