Maak kans op kaarten voor de Sportzomernacht

Het EK-voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Allen worden ze deze zomer gehouden en daarom mag de zomer van 2012 met rechte een sportzomer worden genoemd. Op zaterdag 30 juni, aan de vooravond van de EK voetbalfinale en op de openingsdag van de Tour de France, organiseert Literair Productiehuis Wintertuin de Sportzomernacht. Een avondvullend programma met onder anderen oud-profvoetballer Willy van de Kerkhof, DWDD-stand-up-comedian Pieter Derks, schrijver en wielerfanaat Jan van Mersbergen, schrijfster Nynke de Jong en dichteres Vrouwkje Tuinman.

Naast een voorbeschouwing van de EK voetbalfinale, wordt er vooruitgeblikt op de Tour de France, is er een literaire sportquiz en presenteert Wintertuin de verhalenbundel Olympiërs, een nieuw verschenen bundel over de magie van de topsport. Uiteraard vergezeld van veel humor, bier en muziek!

Wil jij kaarten winnen voor de Sportzomernacht? ANS-Online verloot 2x2 kaarten voor de inzenders van het juiste antwoord op onderstaande vraag. Weet jij het antwoord? Stuur het dan uiterlijk 28 juni op naar redactie@ans-online.nl. Vergeet niet je volledige naam te vermelden.

Willy van de Kerkhof stond bekend als oersterke verdediger en speelde 63 wedstrijden voor het Nederlands Elftal. Wat was zijn bijnaam?