Broodje bal: M.A.R.I.K.E.N.

In de hoop op nieuwe zieltjes proberen zichzelf respecterende verenigingen de nieuwe eerstejaars van een bodem te voorzien. Er zijn genoeg eetacties om uit te kiezen. ANS test de kwaliteit en de gezelligheid van deze acties en prikt een vorkje mee. Een barbecue klinkt aantrekkelijk en dus schuift ANS aan bij dispuut M.A.R.I.K.E.N. 

Door: Anne van Veen

Vereniging: Op het moment dat ANS bij het Café van Ouds binnen komt lopen, staat een grote groep dispuutsdames van M.A.R.I.K.E.N. bij de ingang wijntjes te drinken. Ondanks de volle kroeg, is er bij de vrouwen geen stress te bekennen. Dit komt hoogstwaarschijnlijk doordat de dames alle taken hebben overgedragen aan niet-leden. Tijdens het eten zorgt het dispuut er wel voor dat bij elke tafel iemand in het lichtblauwe shirtje van M.A.R.I.K.E.N. te zien is. Een echt promopraatje blijft gelukkig achterwege.

Locatie: Het café staat vol met hoge tafels en barkrukken. In kleine groepen zitten de introgangers, dispuutsleden en andere gasten bij elkaar. Het is erg druk waardoor het soms lastig om van de ene kant van de kroeg naar de andere te manoeuvreren voor een nieuw drankje of hapje. Het café heeft zijn normale uitstraling en versiering is niet aanwezig.

CAM00512Smaak: Bij binnenkomst kan voor de stevige prijs van zes euro een muntje worden bemachtigd. Na het muntje te hebben ingeleverd krijgt ANS snel een bord aangereikt met twee stukken vlees, aardappelsalade, Griekse salade en stokbrood. Verschillende soorten saus staan klaar voor de zelfbediening. De plastic bordjes zijn net groot genoeg en niet erg stevig, waardoor je goed moet opletten dat je prakkie niet op de grond beland. De maaltijd is ruim voldoende, maar er wordt gesignaleerd dat een aantal mannen graag een tweede bord had gehad. Het vlees is mals en voor de introgangers, die wanhopig een poging doen toch wat vitaminen binnen te krijgen, is de lekkere salade een pluspunt. Helaas zitten de drankjes niet inbegrepen.

Gezelligheid: Door de grote hoeveelheid mensen in de kleine kroeg heerst er een gezellige sfeer. Doordat de dames zich niet bezig houden met het eten lijkt het eerder een borrelavond dan een eetactie. Introgangers en leden lopen, zo goed als het gaat, tussen de tafels door om ergens anders een praatje te maken. Een paar aankomende eerstejaars lijken even in paniek te raken als de tijd begint de dringen en er nog steeds geen sterke drank achterover is geslagen. De groep vlucht snel naar de slijterij en verlaat verzadigd van Ouds.

Eindoordeel: 7,5