Smakelijk Nijmegen: Isabel's bistro

Genoeg van de Refter of de snackbar om de hoek en ontbeer je kooktalent? ANS laat al wat de Nijmeegse cuisine te bieden heeft over de smaakpapillen glijden. Bij welk restaurant krijg je voor geen geld goud op je bord en welke ranzigheden moeten worden vermeden? Deze keer: Isabel's bistro

Een stukje achter het wat troosteloze aanzicht van de restaurantenlinie aan de Waalkade ligt een lief klein restaurantje genaamd Isabel's bistro. Het is even zoeken, maar als je via de Waalkade loopt is het vrij snel te vinden. Op de begane grond is alleen de (open) keuken en de bar gesitueerd, de daadwerkelijke eetruimte is via een trap te bereiken. Hoewel mijn eetgenoot en ik niet hadden gereserveerd, was er toch nog plek. Uitzicht op de Waal was echter al vergeven aan degenen die dat wel hadden gedaan. Aan de andere kant is het echter ook goed toeven met een blik op de mooie oude panden rond het restaurant.

Personeel Het personeel bestaat uit twee man in de keuken en twee personen in de bediening. Het moge duidelijk zijn dat het hard werken is in Isabel's bistro. Met verbazingwekkende snelheid rent het personeel de trap op en neer om de gasten zo snel mogelijk van hun gerecht te voorzien. Ondanks de drukte weten zij nog vriendelijk en rustig te blijven.

Menukaart met uitleg Qua originaliteit scoort deze eetgelegenheid hoog. Al was het alleen al om de kaart. In plaats van een simpel voor-, hoofd- en nagerecht te kiezen zijn de keuzes bij Isabel's bistro eindeloos. Aan de linkerzijde staan kleine gerechten, waarvan men ongeveer drie kiest om een volledig voor- en hoofdgerecht samen te stellen. Aan de rechterzijde van de kaart staan enkele hoofdgerechten voor mensen die toch liever de voorkeur geven aan klassieke porties. Dat ze graag vooroplopen is duidelijk met de speciale Twittermaaltijd die zij serveren van maandag tot en met vrijdag. Helaas is de twitteraccount die zij hiervoor gebruiken niet te vinden en dus blijft de maaltijd een mysterie.

Gerechten Beiden kiezen wij voor het menu, dat drie kleine gerechten naar keuze en een surprisegerecht inhoudt. De gerechten waar je uit kunt kiezen zijn zeer gevarieerd en er is niet gekozen voor een bepaalde keuken. We beginnen met coquilles gelegen op risotto en gegarneerd met kreeftenschuim en de klassieker carpaccio. Een goede start, hoewel de coquilles iets te zout zijn en de risotto net te droog. Als volgende gerecht kwamen er gamba’s in curry en de rivierkreeftstaartjes. Dit blijken goede keuzes, de curry is erg fris door het gebruik van citroengras en de riverkreeftstaartjes zijn rijkelijk aanwezig met een heerlijke dressing. Als laatste gerecht ging de keuze uit naar kalfslende met hummus en huisgemarineerde spareribs. De kalfslende was mals en de huisgemarineerde spareribs zijn zeker een aanrader. Gemarineerd in ketjap zijn ze licht zoet en mals. Als verrassingsdessert krijgen we een aardbeiensoep met munt en een bolletje mangosorbet. Dit is zeker een verrassing want het zoete doet het goed met de munt.

Duur? De kleine gerechten kosten € 9.50, de grote gerechten variëren van € 17,50 tot € 23,50. Het hierboven beschreven menu kost € 30 euro.

Michelin of matig Naast de leuke sfeer en het vriendelijke personeel is het eten heerlijk en hoewel je het op het eerste gezicht niet verwacht, ga je met een gevulde maag naar huis. Uiteraard kun je voor de helft van het geld ook goede studentenhap halen, maar wil je eens wat anders dan de standaard-schnitzel of saté van de haas en in plaats daarvan zoveel mogelijk proeven dan is Isabel’s bistro een aanrader.