Smakelijk Nijmegen: La Pasta

Genoeg van de Refter of de snackbar om de hoek en ontbeer je kooktalent? ANS laat al wat de Nijmeegse cuisine te bieden heeft over de smaakpapillen glijden. Bij welk restaurant krijg je voor geen geld goud op je bord en welke ranzigheden moeten worden vermeden? Deze keer: La Pasta

La Pasta is een nieuw restaurant gelegen aan de Waalkade. Hoewel hier, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk pasta's geserveerd worden, kunnen de gasten ook pizza's bestellen. Het interieur is vrijwel niets veranderd ten opzichte van Café Beauborg, dat voorheen in het pand zat. La Pasta blijft daarom de sfeer van een bruin café oproepen. Dit zorgt in combinatie met het mooie uitzicht op de Waal voor een romantische sfeer.

Personeel Het personeel is vriendelijk, maar jammer genoeg is het niet erg druk. Het overgrote deel hangt daarom maar aan de bar. Voordeel is wel dat we een ontzettend snelle service ontvangen en we zelf mogen bepalen hoe lang het duurt voordat de volgende gang wordt geserveerd.

Mini menukaart De menukaart bestaat uit een langwerpig a-5je, waar alle gerechten met kleine letters op elkaar gepropt beschreven staan. Niet voor mensen met slechte ogen dus. Er is een ruime keuze aan voor-, hoofd- en nagerechten.

Gerechten Als voorgerecht gingen we voor de gevulde portobello met gorgonzola, walnoten, prosciutto en verse oregano en de klassieker prosciutto met honingmeloen. De portobello was goed gevuld en smaakte heerlijk. La Pasta hecht overigens wel erg veel waarde aan de natuurlijkheid van de gebruikte ingrediënten, gezien het gras dat we in de rucolasalade vonden. De prosciutto was niet bedekt met honingmeloen, maar met stukjes galiameloen en rucolasla. Het bord was opgemaakt alsof het gerecht carpaccio in plaats van prosciutto betrof en omdat er ook nog verse munt op was gestrooid, bestond er in het gerecht een teveel aan smaken. Bitter, zoet, zilt en fris; dat alles was teveel van het goede. Pas nadat de rucolasla was weggeschoven, ontstond het een mooi geheel en was het een lekker gerecht.

Als hoofdgerecht kozen wij voor de radiatore met scampi, courgette en basilicumsaus en de tagliatelle met kip, bospaddestoelen en mascarpone. De scampi was vrij smakeloos, maar de rest van het gerecht was goed gekruid en daarom erg lekker. Ook de tagliatelle was zeer smaakvol, jammer alleen dat de tagliatelle nog als nestjes aan elkaar bleef plakken. Als dessert kozen wij voor een panna cotta. De vruchtencompote was een bramencompote die iets te overheersend was, maar desondanks wel erg goed smaakte.

Duur? Een voorgerecht kost 8 euro, een hoofdgerecht tussen de 8 en 11 euro en een nagerecht 4 euro. Ook voor een studentenbudget dus niet onoverkomelijk.

Michelin of matig La Pasta is een prima plek om te eten als je een niet al te dure, snelle hap wilt. Een aanrader voor studenten die de schnitzel en saté beu zijn en niet al teveel geld kwijt willen.