Smakelijk Nijmegen: De 4 Heeren

Genoeg van de Refter of de snackbar om de hoek en ontbeer je kooktalent? ANS laat al wat de Nijmeegse cuisine te bieden heeft over de smaakpapillen glijden. Bij welk restaurant krijg je voor geen geld goud op je bord en welke ranzigheden moeten worden vermeden? Deze keer: De 4 Heeren

Na het debacle van het vorige diner was het tijd om eens de restaurants in andere gedeeltes van Nijmegen te verkennen; bijvoorbeeld De 4 Heeren (voorheen De Heeren van St. Anna). Recentelijk van eigenaar gewisseld heeft het pand een lik verf gekregen, waardoor het een stuk chiquer oogt dan voorheen. Een grote plus is natuurlijk het ruime terras, zeker met het weer van de laatste week.

Personeel We worden geholpen door twee heren. Hoewel de een iets warrig is, zijn beiden erg vriendelijk en worden we snel bediend.

Special price for you Hoewel op eerste gezicht de prijzen niet echt studentikoos zijn, valt het allemaal reuze mee als je gebruik maakt van het actiemenu waarbij je een tweegangendiner voor € 17.50 en een driegangendiner voor € 25.50 kunt krijgen.

Gerechten De aangeboden gerechten zijn vrij apart en maken toch wel erg nieuwsgierig. Als voorgerecht kiezen we voor de boterzachte coquilles met gemarineerde inktvisringen in kruiden- en knoflookolie en voor het gevulde filodeegje met roombrie, tomaten, olijven en balsamicosaus. De coquilles maken hun naam waar en zijn dan ook daadwerkelijk roomzacht. De garnering van tomaten is echter te grof gesneden, waardoor de smaak van de rauwe tomaat te overheersend wordt ten opzichte van de vrij milde kruiden/knoflookolie. Ook het filodeegje met roombrie kan op goedkeuring rekenen, vooral de gemarineerde champignons die erbij worden geserveerd krijgen pluspunten.

Als hoofdgerecht kiezen we voor de 'Gevleugelde Vrinden' (gegrilde struisvogelbiefstuk en kipfilet) met een aardbeidenhollandaise en de varkensmedaillons van het Livarvarkentje uit Echt. Het eerste wat opvalt wanneer de gerechten worden geserveerd zijn de porties. Het is wel duidelijk: bij de 4 Heeren is er geen enkele mogelijkheid dat je met honger naar huis gaat. Het fruitige van de aardbeienhollandaise blijkt een goede combinatie met de struisvogel en kip. De biologische kalfskroket die bij de varkensmedaillons wordt geserveerd wekt veel verbazing, maar beide zijn zeer smakelijk met de stevige sjalottensaus.

Bij de gerechten wordt er standaard gewokte groenten (pittig gekruid met verse zwarte peper), salade (sla, komkommer, lichte pestosaus) en friet geserveerd.

Voor het dessert wederom geen saaie hap, maar Dropshot panacotta en een stroopwafeltaartje met perenmousse. De panacotta werd met veel smaak weggewerkt, taartje van stroopwafeltjes ook, zij het dat de perensmaak niet te vinden was.

Duur? Een voorgerecht kost 8 euro, hoofdgerecht 17.50 euro en een nagerecht 5.75 euro. Echter, door het actiemenu te kiezen kun je wat euro's van deze prijs afhalen.

Michelin of matig Hoewel we op zondag naar De 4 Heeren gingen, was het vrij rustig. Dat is jammer, want het was goed toeven bij dit restaurant. De gerechten zijn origineel, goed bereid, snel op tafel en het personeel vriendelijk. Een echte aanrader dus!