ANS luistert: Selah Sue - Reason (2015)

Iedere week belicht ANS-Online een plaat die op kantoor wordt grijsgedraaid. De ene keer een golden oldie, de andere keer überhippe kutmuziek.

Selah Sue - Reason (2015)

'Lieve help, wat lijden haar liedjes onder een productionele overkill', luidt het harde oordeel van een Volkskrant-recensent over het nieuwe album Reason van Selah Sue. Als fervent fan van de Vlaamse zangeres moet ik er even van slikken, maar ik snap het punt. Sue, met haar eigen, karakteristieke stem en sound, moet vooral niet te veel toe willen geven aan de grillen van de popmuziek - zoals ze doet in titelsong Reason. Dit nummer is te bombastisch, waardoor Sue een bijna schreeuwerige stem moet opzetten om er bovenuit te komen. Gelukkig staan er ook een aantal pareltjes op het album, waarvan I Won't Go For More mijn absolute favoriet is. Het nummer heeft een up-tempo basis, maar Sue zet naar het einde toe een tedere, rustigere stem op zoals ze als geen ander kan. Sue, in het vervolg meer van dit soort nummers alsjeblieft.

P.S. Bekijk ook eens Sue's cover van Lauryn Hill's Everything Is Everything in het kader van de georganiseerde muzieksessies van De Wereld Draait Door. De Belgische weet hierbij het nummer van Hill - een begrip binnen de internationale soulwereld - een eigen randje te geven zonder de herkenbaarheid van het origineel te verliezen.