UB krijgt massagestoel

UB krijgt massagestoel

Volgende week maandag zal er een heuse massagestoel in de Learning Zone van de UB worden geplaatst. De RU vindt het wel nodig dat je geld betaalt, wanneer je wil ontspannen na het studeren. Voor 1 euro kun je tien minuten in deze zalige zetel vertoeven. De sensuele machine heeft vijf manieren waarop hij een gestresste student kan bevredigen: shiatsu, kneden, klappen, kloppen en gelijktijdig kneden en klappen.

Als alternatief kun je natuurlijk ook altijd die ene knappe jongen of dat leuke meisje in de UB vragen dit werk voor je te verrichten. Gratis.

 

Tijs Sikma
AANDACHT

Speciaal pad voor beeldschermstudent

Een universiteit in Utah legde een speciaal pad aan voor studenten die, al lopend, slechts aandacht hebben voor hun smartphone.

De veelgebruikte trap van de universiteit heeft nu een baan voor lopende studenten, een voor studenten met haast en een derde baan voor de sms'ende student. Het idee van de universiteit was eigenlijk bedoeld als grap, maar bleek erg succesvol. Botsingen met aan hun beeldscherm gekleefde studenten komen hierdoor nog maar zelden voor. Ook files in de gangen zijn opgelost met deze driebaansweg. Het pad is ook een poging van de universiteit om met de tijd mee te gaan. Creatief directeur Matt Bambrough zegt dat de universiteit zo wil laten zien dat ze op de hoogte is van wat de studenten bezighoudt.

 

Winnen: 2 kaarten voor de finale van Kaf en Koren

Op woensdag 27 mei vindt de finale van de bandwedstrijd Kaf en Koren plaats. Beantwoord de prijsvraag en maak kans op twee gratis kaarten voor het spektakel in poppodium Doornroosje.

Kaf en Koren is een toffe Nijmeegse studentenbandwedstrijd en dus een broedplaats voor jong, muzikaal talent. Na de voorrondes in het CultuurCafé wisten dit jaar de bands Ohlsen, The Mothmen, These People en Deer Jesus tot de finale door te dringen, die wordt gehouden in poptempel Doornroosje. In de aanloop naar het slotstuk interviewt ANS de vier finalisten. Lees hier alvast de interviews met These People en The Mothmen.

Wil je dit muzikale festijn graag bijwonen, beantwoord dan onderstaande vraag. Wat is jouw favoriete Kaf en Koren-band van dit jaar? Laat in één zin weten waarom die band moet winnen en win twee vrijkaartjes voor de finale van Kaf en Koren.

Stuur je antwoord voor zondag 24 mei op naar redactie@ans-online.nl. Maandagochtend krijgt de winnaar bericht.

 

Winnen: 2 kaarten voor Zuivere Koffie

Op zondag 14 juni organiseert Cultuur op de Campus in samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid een nieuwe editie van ZUIVERE KOFFIE in Bibliotheek de Mariënburg. ANS geeft hiervoor twee kaarten ter waarde van 7,50 euro weg.

Op zondagmorgen kan de Nijmeegse student een bezoek aan de bibliotheek combineren met een middag bomvol literatuur, muziek, eten en - misschien het belangrijkste voor de brakke student - koffie. Je kunt genieten een semi-akoestisch optreden van een bekende muzikant of band én een stevige ondervraging naar bijbehorende literaire voorkeuren van betreffende artiesten. Deze keer komt de formatie Boef en de Gelogeerde Aap, bekend van onder andere De Wereld Draait Door en tig festivals. De groep maakt muziek waarin hiphop, dubstep en Nederpop samenkomen.

Het enige wat je moet doen om twee kaarten te winnen voor ZUIVERE KOFFIE is onderstaande prijsvraag beantwoorden: Welke stad vormt de thuisbasis van Boef en de Gelogeerde Aap?

Stuur je antwoord voor vrijdag 22 mei 12.00 uur op naar redactie@ans-online.nl. Als je gewonnen hebt, hoor je dat op vrijdagmiddag.

 

Pride Photo komt naar Nijmegen

Vrijdagmiddag 1 mei zal de eerste editie van Pride Photo Nijmegen van start gaan in het Roze Huis aan de St. Anthoniusplaats. Pride Photo is bedoelt om de erkenning van LHBT (lesbisch, homo, bisexueel en transgender) te vergroten door middel van het laten zien en bespreekbaar maken van de diversiteit van mensen.

De feestelijke opening van dit evenement, dat duurt tot en met Roze Woensdag (16 juli), bestaat uit een foto-expositie waarbij een borrel natuurlijk niet mag ontbreken. Een selectie van winnende foto's van de internationale fotografiewedstrijd Pride Award Amsterdam zal hier voorbij komen.

Hiernaast organiseert Pride Photo verschillende soorten projecten, zoals feesten en muzieksessies. Zo is de organisatie op 5 mei met een speciale bus bij het Bevrijdingsfestival te zien.

 

Nijmeegse Navarone headline-act Radboud Rocks

De Nijmeegse rockband Navarone is dit jaar de grote naam op Radboud Rocks, het terugkerende verjaardagsfestival van de Radboud Universiteit. Naast Navarone verzorgen ook Sue the Night, de Blue Grass Boogiemen, de Loco Loco Discoshow en Alain Fènèr toffe optredens voor de hordes RU-studenten.

Navarone, de band die vorig jaar november nog een verrassingsconcert gaf op de RU, kenmerkt zich door een mix van soulvolle rock en grunge. Voor de student die meer behoefte heeft aan een wat rustiger geluid, is er de indie- en rootsmuziek van Sue the Night en de Blue Grass Boogiemen. De dansers onder ons kunnen hun ei kwijt bij de optredens van de Loco Loco Discoshow en Alain Fènèr. Mocht je na al het muzikale geweld nog steeds verlegen zijn om een goed feestje, dan kun je uitwijken naar het CultuurCafé waar dj-collectief De Tropen je voorziet van 'zomerse vibes'. De RU richt haar pijlen dit jaar op een complete festivalervaring en zorgt daarom naast muziek ook voor knipbeurten van The Barberstation en La Rosa de Cuba. Als kers op de taart komt de organisatie met de zogeheten 'plastap', waarbij je je hoeveelheid uitgeplaste urine terugkrijgt in de vorm van bier.

Eerder meldde ANS al dat de verjaardagspartij van de RU, die op 28 mei vanaf 16.30 uur op de campus plaatsvindt, dit jaar gratis toegankelijk is voor studenten en medewerkers van de universiteit. Het festival duurt tot 23.00 uur, de afterparty in het CultuurCafé gaat door tot 01.00 uur.

 

Winnen: 2 kaarten voor Film for Thought

ANS mag weer iets weggeven! Op donderdag 21 mei organiseert Cultuur op de Campus in samenwerking met studievereniging KNUS van Algemene Cultuurwetenschappen en Arthouse LUX het nieuwe filmfestival Film for Thought, dat om 18.00 uur bij LUX van start gaat.

Het festival is ontstaan voor en door de huidige jongerengeneratie en het is daarom niet gek dat de eerste editie het thema 'Generatie Y' zal hebben. Het programma bestaat uit vijf filmblokken die hierop aansluiten. Zo kun je onder andere kijken naar de speelfilms Aanmodderfakker en Frances Ha en de documentaire Generatie Nooitgenoeg. Wie liever niet te lang naar het witte doek staart, kan zich vermaken met stand-up comedy, straattheater en singer-songwriters.

Wil jij twee kaarten winnen voor Film for Thought? Beantwoord dan onderstaande vraag goed en stuur je antwoord voor 1 mei op naar redactie@ans-online.nl.

Constant Hoogenbosch houdt tijdens het festival een vraaggesprek met de scenarioschrijfster van de film Aanmodderfakker. Wat is haar naam?

 

Subcategorieën