[UPDATE] Wellicht meer kaarten voor uitverkocht Radboud Rocks

In rap tempo gingen de zevenduizend beschikbare kaarten voor Radboud Rocks de afgelopen weken over de toonbank. Nu het eendagsfestival is uitverkocht, zijn er gelukkigen en minder gelukkigen. Als teleurgestelde student zonder kaartje kun je in een hoekje gaan zitten huilen omdat je Ilse DeLange en consorten niet kunt zien zingen, maar je kunt ook online de barricaden op.

'Bij 1000 likes moet de uni 1000 kaarten extra verkopen voor Radboud Rocks', heet de Facebookpagina die op dit moment een schamele 100 likes heeft. Toch zijn er volgens initiatiefnemer Karl Kouki veel meer studenten die teleurgesteld zonder kaarten zitten, terwijl ze graag aanwezig zijn bij het festival. 'Ik snap dat er afspraken zijn vanwege de veiligheid, maar als ik lees dat iedereen een introducé mag meenemen en dat kinderen onder de 12 jaar gratis naar binnen mogen dan heb ik toch mijn twijfels.' De student Bestuurskunde en voorzitter van studievereniging BOW vindt dat studenten meer recht hebben op een plek dan bijvoorbeeld introducés. 'Als er veel mensen zo'n introducé meenemen die geen student is, dan wordt een grote groep studenten uitgesloten en dat is jammer. Wij zijn studenten en wij willen het lustrum meemaken.'

Later volgt een reactie van de Lustrumcommissie.

Update 17:31 'Het is mooi dat iedereen dit mee wil maken, maar dat heeft natuurlijk ook een keerzijde', reageert RU-woordvoerder Martijn Gerritsen. Wie te laat is met het bestellen, vist gewoon achter het net. 'We moeten ons ook houden aan veiligheidsregels dus de capaciteit is beperkt', aldus de woordvoerder.

Toch is er nog een sprankje hoop voor de teleurgestelden zonder kaartje. 'We zijn aan het kijken of er nog ruimte is om extra kaarten te verkopen. Die zullen dan wel alleen voor studenten beschikbaar zijn, omdat we het belangrijk vinden dat zij goed zijn vertegenwoordigd.' Of dat plan doorgaat en om hoeveel kaarten het gaat, daar kan Gerritsen nog niets over zeggen. Naar verluidt zijn er in ieder geval slechts 2500 van de 7000 kaarten verkocht aan studenten.