Cultuurtip december

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om ze een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand december!

Her | Jan Drost (in samenwerking met Soeterbeeck) Kun je verliefd worden op een computerprogramma? In Her, misschien wel de meest geloofwaardige film over computerintelligentie tot nu toe, wordt Theodore (Joaquin Phoenix) verliefd op een besturingssysteem. Het besturingssysteem ‘Samantha’, ingesproken door Scarlett Johansson, past zich aan de gebruiker aan en lijkt daarmee de ideale vrouw voor de eenzame Theodore. Maar is dat wel zo? De avond, georganiseerd in samenwerking met het Soeterbeeck Programma, wordt ingeleid door filosoof en liefdesexpert Jan Drost. Hij geeft in een korte introductie een denkwijze over liefde. Na afloop gaat filosoof Sanne Stuur met hem en de zaal in gesprek.

Datum: Woensdag 10 december Tijd: 19.00 uur Locatie: Collegezalencomplex 3 Entree: 1,50 euro

Eric Borrias | De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween Allan Karlsson wordt 100 jaar, maar is niet van plan op te komen dagen op het verjaardagsfeest dat wordt georganiseerd. Hij klimt daarom uit het raam van het bejaardenhuis en verdwijnt. Karlsson gaat op avontuur. Als hij bij toeval in het bezit komt van een koffer vol crimineel geld, begint een roadtrip dwars door Zweden. Hij ontmoet bijna alle groten der aarde, van Franco in Spanje tot Mao in China, en wordt op de hielen gezeten door criminelen, de politie en de pers. Hij verzamelt een wonderlijke groep mensen om zich heen. O ja: en een olifant. De hele wereldgeschiedenis passeert in het verhaal over de bonte stoet in de Rode Laars.

Datum: Donderdag 11 december Tijd: 19.30 uur Locatie: De Rode Laars Entree; 1,50 euro incl. bier/fris/wijn na afloop)

Decemberconcert met Wooden Soldiers en Op Ruwe Planken In deze donkere decembermaand willen we alvast met jou de feestdagen vieren. Kom 16 december naar de studentenkerk voor een knus, warm en vooral indrukwekkend decemberconcert. De avond zal geopend worden door literair tijdschrift Op Ruwe Planken met een fijn literair optreden. Daarna zal de soul-folk band Wooden Soldiers het podium betreden. Zij maken de avond compleet met hun brede repertoire, waarin ze rustige liedjes afwisselen met wat explosiever werk. Ze hebben in 2013 hun eerste album uitgebracht en traden eerder op in Tivoli. Daarnaast hebben ze het land rondgetoerd met de Popronde 2014. Dus genoeg reden om je op deze avond onder te dompelen in het echte decembergevoel en je bij ons aan te sluiten!

Datum: Dinsdag 16 december Tijd: 20.00 uur Locatie: Studentenkerk Entree: Gratis