Cultuurtip mei

Cultuur op de Campus geeft op ANS-Online maandelijks een aantal cultuurtips met toelichting. Om uit de bomvolle cultuuragenda’s iets leuks te pikken valt niet mee. In Nijmegen is er veel aanbod, maar weten studenten wel hun weg te vinden? Om je een klein voorzetje te geven komen hier drie tips voor de maand mei.

Nootuitgang In deze nieuwe editie van de singer-songwriter competitie Nootuitgang zullen zes studenten van de Radboud Universiteit strijden voor de titel Beste Singer-Songwriter van de campus. Onze jury, bestaande uit onder andere Anne Hopman van Red Shoe Sessions en singer-songwriter Niek Pronk, zullen voor de zware keuze komen te staan. De deelnemers zijn zeer gevarieerd, maar ze hebben één ding gemeen: met hun zelfgeschreven liedjes proberen ze het publiek te ontroeren en/of vermaken. Kom en luister naar de verhalen van je medestudenten.

Datum: dinsdag 12 mei Tijd: 19.30 uur Locatie: CultuurCafé Entree: gratis

Film for Thought Film for Thought is een nieuw filmfestival, voor en door de huidige jongerengeneratie. Zelfs het thema sluit hierop aan: de eerste editie staat in het teken van Generatie Y. Het festival wordt georganiseerd door studenten van Cultuur op de Campus en studievereniging KNUS (Algemene Cultuurwetenschappen). Het filmprogramma bestaat uit vijf blokken met films die aansluiten op het thema ‘Generatie Y’, waaronder Aanmodderfakker (2014), Generatie Nooitgenoeg (2011) en Frances Ha (2013). Ieder blok wordt begeleid door een spreker. Het randprogramma varieert van stand-up comedy van Tom Lash en singer-songwriters Niels van Heel en Janique van Schaijk tot straattheater en een Dance ‘n Drink.

Datum: woensdag 21 mei Tijd: 18.00 uur Locatie: Arthouse LUX, Mariënburg 38-39 Entree: 10 euro

Finale Kaf en Koren De bands voor de finale van Kaf en Koren 2015 zijn bekend en de de vier bands konden niet meer van elkaar verschillen. Waarin ze wel overeenkomen, is dat de bands uit studenten bestaan. The Mothmen bestaat uit drie jongens die je zullen verbazen met hun garagepunk en teksten geïnspireerd door 'crypotozoology', spookverhalen, en horrorfilms. Daarnaast speelt de band Ohlsen, die ook bestaat uit drie leden, en hun muziek kan juist beschreven worden als warme, aanstekelijke en dansbare indie rock. Hier tegenover staat These People. Dit duo speelt eerlijke liedjes met een boodschap op de gitaar, alt-viool en cello. De laatste finalist is het jaren tachtig duo Deer Jesus. Deze band gebruikt loops, samples en sexy synthesizers. Als publiek stem je ook mee voor de winnaar van de publieksprijs.

Datum: woensdag 27 mei Tijd: 19.30 uur Locatie: Doornroosje Entree: 6 euro