Halbe is lovin' it!

Ons aller Halbe neemt het er maar van. De staatssecretaris declareerde tot nu toe ruim tien langstudeerdersboetes aan onkosten bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap. In totaal leverde Zijlstra 32.197,29 euro aan bonnetjes in en wat blijkt: ook Halbe zwicht voor de grote gele M langs de snelweg.

Bij Zijlstra's facturen, die waren opgevraagd door RTL Nieuws, zitten meerdere bonnetjes van McDonalds waaruit blijkt dat Halbes dienstauto meermalen de McDrive aandeed. Of hij liefhebber is van de Big Mac, Quarter Pounder of de 'oerhollandse' McKroket, weten we niet, want de bestellingen op de bonnetjes zijn keurig getipp-ext en niet te zien.

De voorliefde voor de Amerikaanse fastfoodketen was overigens niet het enige opvallende aan Zijlstra's declaraties. Voor de herinrichting van zijn werkkamer schafte de staatssecretaris een TV-trolley aan. Dat kostte 835 euro, ruim drie maanden stufi. Helaas voldeed deze hoogst nodige TV-trolley niet aan de kleurwensen van Halbe. Safierblauw is namelijk geen blauw. Grijsblauw wel en de TV-trolley moest dan ook worden overgespoten in deze kleur. Kosten: 458 euro, maar dan heb je wel een prachtige, grijsblauwe TV-trolley met onderblad én bijbehorende zachte zwenkwieltjes.

Elke goede bestuurder onderhoudt zijn netwerk natuurlijk met dito contacten. Visitekaartjes zijn daarom een must, dat begrijpen wij maar al te best. Dat dit de belastingbetaler tot nu toe ruim driekwart jaar aan collegegeld (1200 euro) moet kosten, snappen wij echter niet. Daarom een tip aan de staatssecretaris: hier kun je ze gratis laten maken, ook nog met eigen ontwerp en dat is altijd mooi voor een staatssecretaris die kunst in zijn portefeuille heeft.

Verder zien we ook dat Halbe qua elektronica wel met zijn tijd meegaat. Zo werd er een hippe 64 GB iPad gedeclareerd voor een slordige 800 euro. Tot slot nog een vriendelijk verzoek aan de staatssecretaris, want wie 4135 euro aan mediatraining krijgt, kan toch wel op tegen een paar studentinterviewers? Ga daarom eindelijk eens in op een van de acht interviewverzoeken die dit jaar al naar u zijn verzonden, dan zullen wij verder zwijgen over uw fascinatie voor de grote gele M.

Benieuwd naar de rest van Halbes declaraties? Hier staan ze allemaal op een rijtje.