Een jaar lang gratis wonen, bijna dan

Een jaar lang gratis wonen, wie zou daar bezwaar tegen kunnen hebben? Echter, voor niets gaat de zon op, je moet er wel iets voor doen. Kenniscentrum Studentenhuisvesting Kences gaat het voor één gelukkige student die hun enquête invult waarmaken.

De enquête is bedoeld om inzicht te krijgen in de woonwensen van studenten in heel Nederland. Het is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Kences naar aanleiding van het Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting. Met de inzichten die Kences uit de, op 600.000 studenten gerichte, vragenlijst denkt op te doen wil ze het beleid voor studentenwoningen in de komende 10 jaar gaan bepalen. De resultaten worden 27 september in Nijmegen gepresenteerd op het congres "Wonen Als Student".

Zoals altijd zit er een addertje onder de prijs. Voor Kences is een jaar lang gratis wonen 3000 euro waard: 'gebaseerd op een jaar huren bij een Kences-deelnemer'. Oftwel 250 euro per maand. De Nijmeegse student zou er dus zelfs geen Hoogeveldtkamer mee kunnen bekostigen, ondanks dat ook de SSHN een Kences-deelnemer is. Desalniettemin is het fijn om 250 harde pegels in de maand extra te hebben, dus vul hier de enquête in.