"10.000 extra kamers nodig"

Volgens de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) moeten er in Nederland nog tienduizend extra kamers komen. In 2011 maakten woonorganisaties het Landelijke Actieplan Studentenhuisvesting (LAS), hierin maakten zij afspraken om het kamertekort voor 2016 aan te pakken. Er zouden 30 duizend studentenkamers gebouwd worden. De afgelopen 3 jaar zijn er tienduizend kamers gebouwd, op dit moment wordt er aan zevenduizend gewerkt en staat de bouw van nog eens vierduizend kamers gepland. Bij elkaar is dit allemaal te weinig om er voor 2016 genoeg te realiseren.

LSVb voorzitter Jorien Janssen zegt dat het moeilijk wordt om de nog benodigde tienduizend kamers voor 2016 opgeleverd te hebben. Op Prinsjesdag moet er meer duidelijkheid komen over de haalbaarheid, want dan worden de plannen van het kabinet voor komend jaar duidelijk.

In Nijmegen was er bij de laatste meting van studentenvakbond AKKU een tekort van 600 kamers. Op dit moment worden er op verschillende locaties waaronder bij het station studentenkamers gebouwd.