Nog meer lijstjes

De RU mag haar promotievlaggen weer uit de kast halen. Gisteren kwam de Keuzegids Masters 2015 uit, waarin tien Nijmeegse masteropleidingen worden beoordeeld als beste van Nederland binnen het vakgebied en drie masteropleidingen gebombardeerd zijn tot topopleiding.

De drie topopleidingen zijn Political Science, Behavioural Science en Social and Cultural Science, waarvan de laatste twee researchmasters zijn. Een master wordt top als deze meer dan 76 van de te behalen 100 punten scoort. Studenten bepalen voor 70 procent de beoordeling van de opleiding. Hiervoor wordt gekeken naar de Nationale StudentenenquĂȘte (NSE) van de afgelopen drie jaar. De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) bepaalt als expert in opleidingskeuring voor 30 procent waar je opleiding op de masterladder komt te staan.

In september deelde de RU ijs uit aan studenten om te vieren dat zij de 'beste' brede universiteit was volgens de Elsevier-ranking. Eens kijken of de masterstudenten van de topopleidingen vandaag taart krijgen voor de gunstig ingevulde NSE.