Eerste paal nieuw Doornroosje in de grond

Gisteren werd aan het eind van de middag de eerste paal in de grond geslagen voor het nieuwe gebouw van Doornroosje. Het pand zal herrijzen tussen het politiebureau en het Centraal Station. Naast twee grotere zalen (een voor 1100 man en een voor 400 man) zal het gebouw 350 studentenwoningen van de SSHN en een stalling voor 4000 fietsen herbergen.

Reden te meer voor een feestelijke bijeenkomst in het ROC naast het station, inclusief bruiswijn en cakejes met afbeelding van het ontwerp. Gisteren deden alle grote belanghebbenden ter plekke hun spreekwoordelijke duit in de zak. Henk Beerten, wethouder van Cultuur, Mobiliteit en Onderwijs, vermeldde dat hij hard aan het werk was om Nijmegen op het nachtnet aangesloten te krijgen. Zo zouden concert- en feestbezoekers gemakkelijk na afloop naar huis terug kunnen reizen. Max Derks, directeur van de SSHN, lichtte de vorm van de nieuwe kamers toe. Iedere unit bestaat uit gezamenlijke ruimtes zoals een woonkamer en badkamer en vier individuele kamers à 15 vierkante meter. Als laatste gaf Toine Tax, directeur van Doornroosje, aan eindelijk zonder reserves blij te kunnen zijn. Na pakweg tien jaar te moeten strijden voor een nieuwe locatie is eindelijk de eerste paal in de grond.

Vervolgens speelde de helft van De Staat hun nieuwe kerstsingle Let It Snow, maakte een BMX-er sprongen als een kat in het nauw en mochten alle gegadigden een ballon in de lucht vrijlaten terwijl een heimachine op gang werd gebracht. We zullen nog even moeten wachten op de volgende borrel op kosten van de gemeente: naar verwachting opent het gebouw eind 2013 haar deuren.