[UPDATE] Occupy Nijmegen ten einde

Het is twijfelachtig of Occupy Nijmegen de honderd dagen gaat halen. Deze week adviseerde de politie de overgebleven tentbewoners om vandaag (dag negentig) te vertrekken. Volgens de politie kunnen de demonstranten wanneer het te koud wordt niet langer in het Valkhofpark verblijven, maar zolang het weer mee blijft werken, is er geen reden om te vertrekken.

Inmiddels is het kamp bijna uitgestorven, slechts twee van de tentjes zijn nog bewoond. Als er maar weinig mensen zijn 'is het moeilijker om overlast en bevuiling tegen te gaan', aldus een woordvoerder van de gemeente tegen De Gelderlander. 'De politie doet in dit geval dan ook een beroep op het gezonde verstand van de Occupy'ers en adviseert om vrijdag te vertrekken.'

Vanmiddag komt de politie opnieuw een kijkje nemen. Gisteren liet een van de occupy'ers nog weten gehoor te geven aan de oproep van oom agent. Op dit moment lijken de kampeerders echter van plan te zijn te blijven. Een van de aanwezige occupy'ers zegt dat ze zoveel mogelijk mensen willen mobiliseren om toch door te kunnen gaan. Daarmee willen ze de gemeente overtuigen echt een eigen plek nodig te hebben.

Update: Occupy Nijmegen is niet meer. Gisteren zijn de laatste restjes van de drie overgebleven occupy'ers opgeruimd, onder toezicht van de politie. Volgens De Gelderlander is er door de DAR zo'n 4 ton aan rommel meegenomen. Het is nog niet duidelijk of en wanneer het kampement weer wordt opgebouwd.