Herkansingsregeling FSW op de schop?

Eigenlijk was het wel te verwachten dat de regeling omtrent herkansingen aan de Faculteit Sociale Wetenschappen niet lang stand zou houden. De vorig jaar ingevoerde regel, die inhoudt dat eerstejaars geen herkansing mogen maken wanneer ze bij de eerste tentamengelegenheid lager dan een 3 hebben gescoord, was aanvankelijk bedoeld als een rendementsverhogende maatregel. Als je zo weinig hebt gestudeerd voor je tentamen dat je niet eens een 3 kan halen, haal je de herkansing vast ook niet en kun je je beter concentreren op een andere cursus, zo was de gedachte. Destijds was de Facultaire Studentenraad (FSR) al tegen deze vrij bizarre regel.

Nu blijkt dat er werkelijke weerstand tegen de regeling rondgonst op de faculteit. Joris Blaauw, assessor bij de faculteit, vertelt dat het aanvankelijk gewenste effect niet inzichtelijk te maken is. Zijn voorganger, hijzelf en de FSR zijn tegen de maatregel en afgaande op de geluiden die hij om zich heen hoort, kan Blaauw zich goed voorstellen dat de regeling zal verdwijnen.

Sociale wetenschapstudenten moeten echter nog even wachten met juichen. Halverwege mei wordt de Onderwijs- en Examenregeling behandeld. Dan zal blijken of de regeling daadwerkelijk wordt veranderd.

De faculteit was vanmiddag niet bereikbaar voor een reactie.