(i)Kot gezocht

De Belgische student krijgt het makkelijker bij zijn zoektocht naar een studentenkamer. De Brusselse studentenorganisatie Brik heeft een nieuwe applicatie voor de smartphone ontwikkeld. Met de zogenaamde iKot kan de student, al lopend door de Brusselse straten, de dichtstbijzijnde koten vinden die aan hun wensen voldoen. De student vinkt aan welke eisen hij aan zijn toekomstige paleisje stelt en de app selecteert vervolgens een lijst met beschikbare onderkomens uit de 4500 kamers in de database, gerangschikt op afstand van het punt waar hij staat.

Kasper Demeulemeester, creative director bij Brik: 'Het grote voordeel van de iKot-app is dat je de persoonlijke ervaring van ergens staan combineert met het handige van op internet zoeken.' Zo krijgt de student zowel de omgeving van het pand mee als de specificaties van de kamer. Hij kan dan direct rekening houden met afstand tot vrienden, het favoriete café of de patattenkraam.

Wellicht is het een goed idee om een dergelijke app ook in Nijmegen in te voeren. Al moeten we toegeven dat iStudentenkamer wel minder lekker bekt.