[VANAVOND] ANSdebat: Financiering van de ruimtevaart

De eerste stap die André Kuipers na zijn ruimtebezoek zette op aardse bodem deed direct een hoop stof opwaaien. De in Nederland geplande bezuinigingen op ruimtevaart werden plotsklaps in twijfel getrokken. Inmiddels zijn deze in ieder geval tot 2015 teruggedraaid. De discussie over het nut van de ruimtevaart is echter nog niet gestaakt.

In samenwerking met LUX en Marie Curie, de studievereniging voor Natuur- en Sterrenkunde aan de Radboud Universiteit organiseert het Algemeen Nijmeegs Studentenblad (ANS) vanavond een ANSdebat met als thema de financiering van de ruimtevaart. Wat is het belang van de bemande ruimtevaart? Moet de overheid in deze crisistijd wel geld steken in buitenaardse activiteiten? En wat zijn de gevolgen van eventuele bezuinigingen?

Een debat met Gustaaf Cornelis, wetenschapsfilosoof bij VU Brussel en schrijver van 'het geheim van de kosmologie ontrafeld', Boudewijn Ambrosius, leerstoelhouder Astrodynamica en Ruimtemissies en afdelingsvoorzitter Space Engineering aan TU Delft en Gerard Blaauw, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart. Het debat staat onder leiding van Mickey Steijaert en Jozien Wijkhuijs.

ANSdebat: Financiering van de Ruimtevaart 19 november 2012, 20.00 uur - 22.00 uur Mariënburg 38-39 6511 PS Nijmegen Entree: 5 euro, leden van studievereniging Marie Curie betalen 2,50 euro inclusief consumptie Kaarten zijn te koop op de website van LUX, telefonisch via 0900-5894636 of aan de kassa.