AKKU komt in actie

Na de studentenprotesten in Delft, Utrecht en Amsterdam, is ook Nijmegen aan de beurt. Nijmeegse studentenvakbond AKKU is vandaag te vinden op het Erasmusplein met een grote kop van Jut Jet. Studenten kunnen met een grote hamer hun frustratie over afschaffing van de studiefinanciering en het stoppen van het gratis reisrecht afreageren en krijgen nog een Snelle Jelle Jet cadeau ook. Mensen met echt grote spierballen zijn in staat de bel bovenin te raken, waar een prachtige foto van het hoofd van minister Bussemaker op is bevestigd. Tom Hoven, voorzitter van AKKU: 'We hebben de meest charmante foto gekozen die we konden vinden.'

Doel van de actie is voornamelijk om studenten bewust te maken van de naderende maatregelen. 'Afschaffing van de stufi, in ieder geval in de master, is nu heel nabij', aldus Hoven. Verwacht hij ook werkelijk de hedendaagse student nu eindelijk op gaat komen voor haar eigen belang? 'Ja, ik geloof dat wel. Met name afschaffing van het studenten-OV zal op verzet stuiten. Studenten die stage lopen en straks voor het reizen moeten betalen, worden hier hard door getroffen.' Als het aan minister Jet Bussemaker ligt zal de studiefinanciering al vanaf collegejaar 2014-2015 worden afgeschaft voor de master. Voor de bachelor is het leenstelsel nog een jaartje uitgesteld.

In de pauze hoopt AKKU een groot aantal mensen op de kop te laten slaan. Ook Kai Heijneman, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) komt een poging wagen.