AKKU komt op tegen hoge bemiddelingskosten

Studentenvakbond AKKU wil studenten helpen bij het aanvechten van hun bemiddelingskosten, zo maakten zij zaterdagavond in het tv-programma Kassa (vanaf 21m30s) bekend. Het VARA-programma besteedde aandacht aan de bemiddelingskosten die studenten moeten betalen voor een studentenkamer. Deze kosten dient de huurder na ondertekening van het huurcontract over te maken aan het bemiddelingsbureau. De kosten zijn erg hoog en in veel gevallen betaal je een maand huur en btw.

Pepijn Eymaal zat namens Studentenvakbond AKKU aan tafel in het tv-programma. Hij gaf antwoord op de praktische en juridische vragen van de presentatrice. De vakbond verzamelt de klachten via een online formulier en per geval wordt bekeken of het zinvol is om te procederen. AKKU wil zelfs uitzoeken of schaalvoordeel mogelijk is en voor meer studenten tegelijkertijd te procederen. De service die zal worden verleend is gratis, al zijn de mogelijke proceskosten wel voor eigen rekening. Het formulier is hier te vinden en voor iedereen te gebruiken.

Naast Pepijn Eymaal zat ook Jorien Janssen, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb), aan tafel in het tv-programma. Volgens haar hebben individuen die de bemiddelingskosten aanvochten bij een rechter in de meeste gevallen gelijk gekregen.

Yurre Wieken, student Geschiedenis aan de RU kwam ook in het tv-programma aan het woord. Hij mocht praten over zijn ervaringen met een bemiddelingsbureau in Nijmegen.

Ben jij slachtoffer van hoge bemiddelingskosten en wil je deze kosten terugvorderen? AKKU helpt je gratis. Ga naar http://t.co/eBgZlDADO3

— Studentenvakb. AKKU (@AKKUbestuur) September 14, 2013