Studenten Hoogeveldt eten gratis driegangendiner
Honingmeloen omwikkeld met parmaham, belegd met pijnboompitten en feta en afgemaakt met een dressing van balsamicoazijn en sinaasappelolie. Niet een gerecht wat je verwacht in een studentenkeuken van complex Hoogeveldt. Toch werden er gisteravond maar liefst 26 culinaire voor-, hoofd- en nagerechten bereid door de Hoogeveldtbewoners tijdens het 'Hoogeveldt Rotating Dinner'.
Kees Reusen, masterstudent Communicatie en Beïnvloeding en organisator van het hele gebeuren, vertelt. 'Afgelopen zomer zat ik op het gras voor het complex en dacht ik, eigenlijk zonde dat hier zoveel studenten wonen, maar niemand elkaar kent.' Het feit dat er nog nooit een diner rouler is gehouden op Hoogeveldt, was voor Kees reden genoeg om hier eens wat mee te doen. Hij kreeg zelfs de supermarkt op het complex, Sema, zo ver om het driegangendiner te sponsoren: voor iedere gang gratis biertjes en cola.
Er lopen allerlei groepjes met bord en bestek onder hun arm over het terrein van Hoogeveldt. Nog vol van het voorgerecht op naar het volgende onderdeel, het hoofdgerecht. Een Litouwse Erasmusstudente opent de deur van gang 92. Enthousiast worden we begroet en krijgen meteen een glas wijn in onze handen gedrukt. 'Wat studeer je? Kunstmatige Intelligentie? Wat is dat in hemelsnaam voor studie? Iets met robots?' Geduldig wordt de vraag van de Litouwse beantwoord. De rijst met kip-citroen is klaar en er kan worden begonnen aan het hoofdgerecht. Ongemakkelijke stiltes komen niet voor, het is voornamelijk heel erg gezellig.
'In een woord geweldig', omschrijft Kees de geslaagde avond. 'Ik ben erg blij dat er geen problemen in het schema waren en de groepen goed doorstroomden. In februari organiseer ik zonder twijfel nog een keer een Rotating Dinner met een minstens zo gezellige afterparty.' Dat het inderdaad een geslaagde avond was is te merken aan de ietwat brakke 'goedemorgens' op de gang. 'Die driegangendiners: nooit aan beginnen.'