USC deelt boetes uit

Thuis blijven zitten op de bank terwijl je je hebt aangemeld voor een ticketuur blijft niet langer onbestraft. Het Universitair Sportcentrum (USC) is klaar met de onnodig lege plekken en voert vanaf woensdag 1 oktober een sanctiebeleid in voor niet-geannuleerde tickets.

Volgens Pieter Smits, afdelingshoofd sportondersteuning van het USC, wordt het probleem met niet-geannuleerde tickets steeds groter. 'Het verschilt per periode, maar gemiddeld annuleert ongeveer twintig procent het ticket niet. Door een boeteregeling in te voeren, hopen we de capaciteit van het sportcentrum beter te kunnen benutten.'

Wanneer je een ticket reserveert en niet op komt dagen, krijg je een waarschuwing. Gebeurt dit binnen 28 dagen nog een keer, dan kan je de komende 28 dagen geen ticketuur reserveren. Tegen een betaling van twee euro wordt opnieuw toegang verleend tot het reserveringssysteem. Het geld dat hiermee opgehaald wordt, gaat naar het goede doel. Het Ronald McDonald Fonds zal profiteren van de nalatige sporters.

De maand oktober dient als 'aanloopfase' waarbij de klant geen boete krijgt, maar wel toestemming moet vragen aan de balie om weer in het systeem te kunnen. De sanctieregeling geldt nog niet voor de squash- en tennisbanen en het zwembad, waar je ook plaatsen moet reserveren. Volgens Smits moeten studenten voor het niet annuleren van deze banen nog voor het einde van het jaar ook gaan betalen.