BeestFeest: Buiten zuipen met de politie als buurman?

Vanavond gaat het dak eraf bij het onlangs geopende Doornroosje tijdens het BeestFeest. Voor het feest van de bètafaculteit mogen de studenten in de rij gewoon drinken. Olympus, de koepelvereniging van de studieverenigingen van de Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, heeft een dealtje gesloten met de politie.

Door de ligging van het nieuwe Doornroosje, is de beruchte rij voor de ingang van het feest niet te missen door de politie. Mits de alcohol met mate wordt gedronken en er geen ophef op straat wordt veroorzaakt, zal mild tot niet worden gecontroleerd op alcoholgebruik van de studenten. Olympus roept de feestbeesten op om goed naar de rijwachten te luisteren, dat is belangrijker dan ooit volgens de koepelvereniging.

Volgens Jeroen Schouten van Olympus is de rij een gewaardeerd element van het feest, veel studenten willen graag dat dat behouden blijft. 'Het zal waarschijnlijk wel een minder prominent onderdeel van het feest worden, het zal in de toekomst meer om het feestje binnen gaan.'