SSHN-complex Talia erg in trek

Enkele dagen geleden werd bekend dat de eerste gelukkige bezitters van een kamer in het SSHN-complex Talia 1 november al kunnen verhuizen. 347 studenten zullen vanaf december in het gloednieuwe complex aan het stationsplein wonen, hiervan zijn 112 studenten short stay. Het kleurrijke gebouw blijkt in trek: voor de in totaal 235 plekken voor reguliere studenten waren 550 aanmeldingen.

Voornamelijk de appartementen waar groepsgewijs voor ingeschreven moest worden, bleken populair. Van de 550 ingeschreven studenten hebben slechts 192 een kamer toegewezen gekregen. Dit betekent dat 48 van de 130 ingeschreven groepen hun verhuisdozen kunnen gaan pakken. Naar de tijdelijke woningen voor reguliere studenten is minder vraag: van de 43 kamers komen er donderdag weer op acht de site wegens een tekort aan inschrijvingen.

Ondanks het feit dat slechts 40 procent van de ingeschreven studenten echt een kamer heeft gekregen, blijft de SSHN achter haar standpunt staan dat het kamertekort is opgelost.

Het groot aantal inschrijvingen ligt volgens Kees Stunnenberg, Hoofd Vastgoed en Beheer, aan het feit dat Talia een gloednieuw complex is op een mooie locatie: 'Heel veel mensen willen hier graag wonen. Het is even afwachten, maar we houden de markt goed in de gaten. Donderdag komen er op de Griftdijk nog eens 112 tijdelijke kamers vrij en in april wordt Mariƫnbosch opgeleverd waar 350 studenten volledig zelfstandig kunnen gaan wonen. We zien de toekomst dus positief tegemoet.'