Nieuw Nijmeegs Damesdispuut

Nijmegen heeft sinds vorige week een nieuw damesdispuut. Het gaat om het Onafhankelijk Damesdispuut D.R.A.A.K., dat staat voor Dames Regelen Altijd Aantrekkelijke Kerels.

Irna, quaestrix van het nieuwe dispuut, vertelt dat DRAAK is ontstaan uit een grap tussen vier vriendinnen. 'We zeiden onder het genot van een aantal biertjes dat we een dispuut moesten beginnen en begonnen met het opstellen van een aantal statuten. Daarna gingen we nadenken over een goede, leuke naam. Na een poos brainstormen kwamen we tot de naam D.R.A.A.K.' Eerst hadden de vier Draakjes geen verstand van het oprichten van een eigen dispuut, maar na wat trainingen van mensen met bestuurservaring ging het vrij gemakkelijk.

Waarin D.R.A.A.K. zich onderscheidt, is dat het dispuut veel dynamiek qua huisregels wil aanbieden, legt Irna uit. Op dit moment zijn de vier vriendinnen de enige leden van D.R.A.A.K., maar daar komt volgens de dispuutsmeiden vanavond verandering in, omdat zij een interesse-avond houden om nieuwe leden te werven.  Irna: 'Het voordeel dat wij hebben ten opzichte van andere disputen is dat wij nu nog geen aspirantentijd hebben volgend jaar, omdat we nieuw zijn. Verder hebben nieuwe leden nu nog veel inspraak, omdat we nu nog niet veel weten over hoe ons dispuut eruit gaat zien.'