UB voert wanbeleid

De Universiteitsbibliotheek wordt al de hele week overspoeld door goedkope (en stinkende) blikjes energy drink en zakken chips van blokkende middelbare scholieren. Het is namelijk weer tijd voor de eindexamens. Voor de UB het perfecte moment om beperkt open te zijn.

'De Centrale Bibliotheek is op Hemelvaartsdag en de vrijdag, zaterdag en zondag daarna speciaal geopend. Voor studenten zijn deze dagen ideaal om te studeren', luidde vorige maand de trotse aankondiging van de openingstijden met het Hemelvaartsweekend. De UB is vandaag van tien tot vijf geopend, maar de Tijdschriftenzaal en De Verdieping zijn gesloten. Net als de overige bibliotheeklocaties. Waarom twee van de zalen in de UB zijn gesloten, is de grote vraag. Er had niet heel veel meer hoeven te gebeuren dan de deur van het slot draaien en de lichtknop indrukken. De computers staan namelijk de hele dag al aan.

Ideaal om te studeren, er is de hele dag al geen lege stoel te vinden. Lawaaierige pubers lopen op en neer en zitten uitgebreid te lunchen. Ook de uitleenbalie is gesloten, het is immers gewoon vrijdag. Die eindexamenperiode was er blijkbaar even bij ingeschoten tijdens het maken van de jaarplanning.