CvB belooft beterschap rond falend WIFI

Voor ingang van het nieuwe collegejaar zijn de problemen rond de ICT op de RU verholpen. Dat was de mondelinge belofte die het College van Bestuur (CvB) bij monde van vicevoorzitter Anton Franken deed in de Gezamenlijke Vergadering (GV) van Universitaire Studentenraad (USR), Ondernemingsraad en CvB. Daarnaast zal er zorg voor worden gedragen dat studenten met Windows 8 op hun pc ook van het draadloos internet gebruik kunnen maken.

'Ik was net gewend aan Windows 7, maar ze zijn alweer verder', verzuchtte Franken toen het onderwerp aan bod kwam. AKKUraatd had schriftelijke vragen ingediend naar aanleiding van een gesprek met de dienst ICT, waaruit bleek dat het draadloos netwerk ru-wlan binnenkort verdwijnt. Alleen eduroam blijft dan over. Dit netwerk is vooralsnog nog niet compatibel met Windows 8, terwijl dit besturingssysteem tegenwoordig standaard op iedere nieuwe laptop wordt geknald. Franken antwoordde dat na het verhelpen van 'problemen met de software' wordt begonnen met de Windows-problematiek. Voor het het nieuwe collegejaar zou dit moeten zijn aangepakt, net als het stroperige draadloze netwerk. Tot september worden de problemen met wireless opgevangen door 'communicatie met gebruikers'. Dat wordt dus nog een aantal maanden aanmodderen, want juist aan de communicatie schort het op dit moment.

Daarnaast confronteerde de USR bij monde van asap het CvB met diens uitspraken over weblectures op ANS-Online. Kortmann gaf aan dat een commissie zich over de zaak buigt en het College 'aan het broeden is' over een officieel standpunt. Tenslotte lieten de bestuurders hun afkeuren weten over de gang van zaken rond de RU-appwedstrijd. 'Dit was zeker een onwenselijke gang van zaken.'