Waar blijft wifi bij Tandheelkunde?

Op kosten van de universiteit facebook checken op je telefoon is niet voor alle studenten weggelegd. In het gebouw waar de studie Tandheelkunde is gevestigd, blijkt een wifi-verbinding tot op heden niet haalbaar, tot afgrijzen van studenten. Binnenkort worden er vragen gesteld aan het College van Bestuur.

Hoe kan het dat dit anno 2013 nog niet mogelijk is? Een mogelijke oorzaak ligt volgens Patrick Verleg, voorzitter van de Universitaire Studentenraad (USR), in het gebouw zelf. 'Het gebouw is aan renovatie toe. Blijkbaar is het tot op heden niet gelukt om in een verouderd gebouw een wifi-verbinding tot stand te laten komen.' De universiteit heeft plannen om het grauwe blok beton om te toveren tot een ruimer en lichter complex. 'Als daarop wordt gewacht met het realiseren van draadloos internet, moeten we nog wel even wachten. De renovatie start pas in de zomer van 2015, maar draadloos internet hoort natuurlijk gewoon aanwezig te zijn op een moderne universiteit', aldus Irene Beekhuis, abactis bij de faculteitsvereniging van Tandheelkunde.

Een ander struikelblok is de ICT-afdeling. Ditmaal niet vanwege het stroperige netwerk, maar door een gebrek aan gezag. De ICT in het gebouw van Tandheelkunde valt namelijk onder het ziekenhuis, waardoor de RU weinig te zeggen heeft. Verleg: 'Dat hoeft niet te betekenen dat er geen draadloos internet moet zijn, want bij de rest van de medische faculteit is dat wel gewoon aanwezig.'