[Update] Jip Mennen nieuwe USR-voorzitter

Jip Mennen is de nieuwe voorzitter van de Universitaire Studentenraad (USR). Dit is vanochtend bekend gemaakt.

Het is voor het eerst dat studentenpartij asap de voorzitter van de USR aanlevert. Vorig jaar was er voor deze jonge partij nog een andere presidiumfunctie weggelegd, Wouter Exterkate werd secretaris.

AKKUraatd moet het dit jaar zonder een door hen geleverde voorzitter doen. Zij mogen het doen met de functie van vice-voorzitter, deze gaat naar Domenique Sinke. De derde functie in het presidium gaat naar Daniel Bonder, koepelvertegenwoordiger voor CHECK, hij wordt secretaris.

Op 30 september vergadert de nieuwe USR voor het eerst samen met het College van Bestuur.

Update 10.45 uur: Voorzitter Jip Mennen geeft aan heel veel zin te hebben in komend jaar. ‘Het is een enorme eer dat deze dertien mensen mij deze functie toevertrouwen.’ Het feit dat zij de eerste van asap afkomstige voorzitter is, is voor haar geen extra bijzondere verdienste. ‘Dat is voor asap natuurlijk heel leuk, maar volgend jaar doen we het met alle veertien USR-leden samen.’ Wat haar streven is voor komend jaar? ‘Zorgen dat de USR meer naamsbekendheid verwerft. Als wij een collegepraatje houden wil ik niet moeten beginnen met wat ons werk inhoudt, maar moet iedereen dat al weten. Dan zullen studenten ons ook beter weten te vinden en zullen wij meer input krijgen.’

Binnenkort zal op ANS-online een interview met de verse USR-voorzitter verschijnen.