[Update] USR pleit voor carrièreweek

De Universitaire Studentenraad (USR) heeft de Notitie Loopbaanbegeleiding (.pdf) opgesteld. In deze notitie doet de USR een voorstel aan het College van Bestuur (CvB) voor het organiseren van een campusbrede Career Week, een week die in het teken staat van oriëntatie op de arbeidsmarkt.

In de aanbeveling worden drie doelstellingen genoemd: het belang van arbeidsmarktoriëntatie tijdens de studie benadrukken, studenten bewust maken van de mogelijkheden die er al zijn en trainingen faciliteren ter voorbereiding op sollicitaties. Het plan is ambitieus, naast bovenstaande doelen wordt zelfs geprobeerd om Mark Rutte, Jet Bussemaker of Willem-Alexander te strikken voor de afsluiting van het evenement. Het CvB zou ruim 61.000 euro beschikbaar moeten stellen voor de Career Week.

In Nijmegen is al een groot aantal studentenorganisaties en studieverenigingen actief op het gebied van loopbaanbegeleiding en arbeidsmarktoriëntatie. Make a Move, Integrand en UniPartners organiseren jaarlijks verschillende carrière-evenementen. Ook studieverenigingen verzorgen carrièredagen en gastcolleges, zo is er het Nijmegen Career Event, een samenwerking tussen ESV (Economie) en Synergy (Bedrijfskunde). De USR laat weten dat deze organisaties al in een vroeg stadium zijn betrokken bij de plannen voor de Career Week.

Bij navraag blijkt echter dat Make a Move, dat onderdeel is van AIESEC, niet op de hoogte was van de plannen van de studentenraad. 'Het is jammer dat we niet zijn benaderd door de USR, mogelijk hadden we tot een mooie samenwerking kunnen komen met meerdere gelijkgestemde organisaties.' Synergy laat weten wel op de hoogte te zijn. 'Het werd gebracht als mededeling, we waren graag meer betrokken bij de uitvoering. Natuurlijk is Synergy voorstander van carrière-evenementen, het is alleen te hopen dat een universiteitsbrede week niet in ons vaarwater komt.'

Tijdens de Universitaire Gezamenlijke Vergadering (UGV) van 27 januari wordt duidelijk of het CvB de plannen van de studentenraad steunt.

Update 15.30 uur: Make a Move laat weten dat zij gisteravond nog zijn gebeld over de notitie. Dit was pas na het telefoontje waarin de USR aan ANS liet weten dat de eerder genoemde organisaties werden betrokken bij de plannen. Toeval? Wij denken van niet.

Update 27 januari 16.40 uur: Vanmiddag heeft het CvB tijdens de UGV toegezegd het initiatief van de USR te steunen. Het College staat positief tegenover de Career Week en stelt geld beschikbaar voor de uitvoering van de plannen. Studenten kunnen in de week van 10 maart meedoen aan verschillende workshops en activiteiten ter voorbereiding op de arbeidsmarkt.