Theo Engelen wordt rector magnificus

Theo Engelen wordt de nieuwe rector magnificus van de Radboud Universiteit. Op 17 oktober volgt hij daarmee Bas Kortmann op. Kortmann gaf eerder al aan zijn functie als rector magnificus neer te leggen.

Engelen studeerde geschiedenis in Nijmegen. In 2004 werd hij hoogleraar. Sinds 2013 werkt Engelen als decaan van de Letterenfaculteit.'Ik ben deze universiteit in 1970 als student binnengekomen en na mijn afstuderen heb ik er alle rangen doorlopen. Mijn wetenschappelijke carrière is dus volledig geworteld in de Radboud Universiteit. Daarom vind ik het een eervolle plicht om als rector magnificus bij te dragen aan de naam en faam van de Radboud Universiteit, zowel nationaal als internationaal. En dat alles onder het bekende motto: niet per se groter, maar in elk geval nóg beter’, liet Engelen weten aan Radboudnet.

Engelen is benoemd door het stichtingsbestuur van de universiteit. Zij werden hierbij bijgestaan door een benoemingscommissie. Een belangrijk motief om hem als kandidaat voor te dragen, is zijn affiniteit met de geesteswetenschappen. Dit wetenschapsgebied miste nog binnen het huidige College van Bestuur.

Op 17 oktober is om 15.00 uur de rectoraatsoverdracht in de Nijmeegse Stevenskerk.