Gerard Meijer opent Career Week

De Career Week, waarin studenten zich kunnen oriënteren op de arbeidsmarkt, gaat vandaag van start. Dit jaar zijn er meer dan twee keer zo veel aanmeldingen als vorig jaar.

Waar er vorig jaar 1400 aanmeldingen voor onderdelen van de Career Week binnenkwamen, zijn dat er dit jaar meer dan 3500. In 2014 werd de week voor het eerst georganiseerd en het aantal inschrijvingen is dus binnen twee jaar al verdubbeld. Al eerder berichtte ANS over de onwetendheid van studenten als het over hun carrière gaat. Alleszins logisch dus dat er veel vraag is naar een evenement waarin studenten zich kunnen laten informeren over carrièremogelijkheden en het opbouwen van een netwerk.

Vandaag startte de Career Week met een opening door collegevoorzitter Gerard Meijer in het Huygensgebouw. Hierna krijgen de studenten de mogelijkheid om in het Coachcafé XL met meerdere coaches te sparren over hun toekomst. Verder zijn er 57 workshops en vindt donderdag een bedrijvendag plaats. De week zal tot en met vrijdag duren en op dit moment kun je je nog maar voor een paar onderdelen inschrijven.