SM-studentenvereniging erkend door universiteit

Studentenverenigingen zijn er in allerlei soorten en maten, maar het Belgische Gent kent wel een heel bijzondere club. Hierin delen gelijkgestemde studenten hun liefde voor sadomasochisme. De SM-vereniging is sinds vandaag officieel erkend door de Universiteit Gent.

Twee jaar geleden werd studentenvereniging Kajira opgericht door studenten die het opgewonden raken van zweepslagen en handboeien uit de taboesfeer wilden halen. Eerdere pogingen om officieel erkend te worden door de universiteit strandden jammerlijk, maar nu wisten de vertegenwoordigers van Kajira hun wil toch op te leggen aan universiteitsbestuur. Als voorwaarde wordt wel gesteld dat leden meerderjarig zijn en ook mag de vereniging geen sm-activiteiten organiseren.

Een sm-club zonder sm-activiteiten klinkt op het eerste gezicht nogal als een lege huls. De studentenvereniging wil echter door het organiseren van informatieavonden en voorlichtingsactiviteiten bondage en sadomasochisme bespreekbaar maken en promoten. Nu zij wordt erkend kan de vereniging gebruik maken van de lokalen en faciliteiten van de universiteit en zijn de bestuursleden verzekerd, wat niet geheel onbelangrijk is in dit geval. Daarnaast ontvangt de sm-club vanaf nu subsidie, waarmee de studenten door gastsprekers kunnen worden geboeid.