Amsterdammers opgeroepen om te zuipen

Vanavond alle Amsterdamse kroegen vol met lallende en wankelende mensen, dat is het doel van de Amsterdamse jongerenpartij Nieuwe Amsterdamse Toekomst. Zij hebben deze stapavond uitgeroepen tot de Nacht van de Beschonken Amsterdammer en roepen alle inwoners van de hoofdstad op om net een Amsterdammertje te veel te nemen.

De oproep van de partij met de zeer toepasselijke afkorting NAT is een ludiek protest tegen een nieuw beleid van de gemeente: vanaf vandaag zal in kroegen op dronken gasten worden gecontroleerd. Als deze aanwezig zijn, volgt een boete en na drie keer betrapt te zijn door de controleambtenaren, kan de burgemeester overgaan tot sluiting. NAT vindt dit een betuttelend beleid en bovendien onduidelijk, want waar ligt de grens tussen aangeschoten en compleet strontlazarus?

Inmiddels hebben al meer dan 2500 kroegtijgers op Facebook aangegeven vanavond diep in het glaasje te kijken. Laten we hopen dat alle deelnemers het droog weten te houden, dronken langs de grachten is immers altijd een risico.