Belgische voetballers geven studietips

Tijdens een Wereldkampioenschap voetbal ligt het aandeel studenten dat hun tentamens verprutst 9 procent hoger, zo blijkt uit een analyse van de slagingspercentages aan de Universiteit Antwerpen tussen 1982 en 2002. Dat betekent niet veel goeds voor de resultaten van dit semester, aangezien de Belgen na twaalf jaar voor het eerst weer mee mogen dingen voor de wereldtitel.

Tijd voor actie dus, dacht de universiteitsbestuurders. Zij vroegen een aantal Belgische spelers de studenten vermanend toe te spreken en maakten hier een kek filmpje van. Dat resulteerde in adviezen als 'niet drinken, buiten als we winnen' en 'ik raad jullie aan jullie dag goed te plannen'. Mocht deze kinderlijke aanpak nog niet effectief genoeg zijn, heeft rector Alain Verschoren nog een oplossing: hij heeft alle professoren gevraagd de studenten regelmatig onder de kont te schoppen. Tegenover de Standaard meldt hij: 'Ze moeten de studenten er in de loop van het jaar nu en dan aan herinneren dat ze zich beter goed voorbereiden, dan hebben ze tijdens het WK iets meer vrije tijd.’

Laten we voor Universiteit Antwerpen hopen dat België er snel uit ligt, dan slaan sommige studenten wellicht toch weer aan het studeren.

http://youtu.be/GIAeGWKofS8