Anti-diefstalcampagne van de USR

Volgens de Universitaire Studentenraad (USR) worden de laatste tijd op de campus veel diefstallen van laptops, tablets en telefoons gemeld. Om de roofpartijen op de campus tegen te gaan, gaat de USR actie ondernemen.

Mark Vlek de Coningh, voorzitter van de USR, vertelt dat het signaal van de vele roven vanuit het College van Assessoren is gekomen. Zowel op de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Faculteit der Sociale Wetenschappen en de Faculteit der Medische Wetenschappen zijn diefstallen gemeld. Bij medisch gaat het zelfs zo ver, dat kluisjes tijdens tentamens zijn opengebroken.

'Op de universiteit heerst een sfeer waarin mensen denken dat het veilig is om spullen onbewaakt achter te laten. Het is fijn dat studenten zich thuisvoelen, maar het blijft een publieke ruimte', zegt Vlek de Coningh. Om studenten op de risico's te wijzen, probeert de USR aandacht te vragen voor het diefstalprobleem met posters en flyers. 'Als mensen een laptop of tablet onbewaakt achterlaten, zullen we hier een flyer bij leggen. In de tijd dat we dat doen, had de laptop al gestolen kunnen zijn.'