Vierkante ogen (week 24)

Van het overgrote aanbod van websites krijg je vierkante ogen. Elke zondag bekijkt ANS de grootste onzin en het kleinste leedvermaak op het wereldwijde web.

Nobody here Jochgem Niemandsverdriet schrijft en associeert in het wilde weg. Via een oogbollendieet, naar je zelfbeeld en een jeugdherinnering. Klik, lees, glimlach en huiver.

Hard//hoofd De leukste musea, falende kunstenaars en nieuwe films worden besproken op deze hippe en jonge website.

Hipster voor het hipster was De Griekse oudheid is uit, maar met hipsterbril en nieuwe broek past hij zo weer in het straatbeeld.

Archief

Anti-pasta Komt de spaghetti je de neus uit, maar reikt je culinaire creativiteit niet verder dan de standaard studentenmaaltijd? Deze site biedt makkelijke maar lekkere oplossingen.

Staart aan je baard Na planking en de Harlem Shake volgt nu een nieuwe internetrage: over de hele wereld presenteren mensen hun kat als gezichtsbeharing.

Gratis af te halen

Meer gratis is meer beter. Leden van deze Facebook-groep gooien hun oude spullen niet weg, maar bieden hun eigendommen hier gratis aan. Ideale tip voor arme studenten die nog op zoek zijn naar stoeptegels, kleding, bloempotten of zenstenen.

Het beste van twee werelden Dit is het waterdichte bewijs dat mannen en katten onderling inwisselbaar zijn.

Dit moet je ooit gezien hebben Deze keer geen nutteloze website, maar gewoon hele vette kunst. Zoals er ergens op een muur staat: 'Earth without art is just, eh.'

Ben je een tosti? Hoeveel mensen ken jij die een tosti zijn?

Essayschrijver Druk druk druk. Verlicht die zware studielast en laat alle essays voor je typen. Gratis.

Aller moeilijkste spelletje Als tegenhanger van het makkelijkste spelletje ter wereld.

Indrukwekkende knop Maak elke situatie net een stapje dramatischer met een druk op deze onweerstaanbare rode knop.

Altijd wakker met een wijsje in mijn hoofd Hum je al de hele dag die twee zinnen uit dat ene liedje en wordt iedereen inclusief jij er gek van? Ga dan naar deze site en on-hoor!

Spelend leren Niet alleen kinderen van drie kun je enthousiast maken over iets leerzaams door er een spel van te maken. Ga levels omhoog, verlies levens en battle je vrienden terwijl je Spaans, Italiaans, Duits of Frans leert.

Hah Gay De meest bekende en overgenomen uitspraak uit Community. Nu onbeperkt verkrijgbaar.

AAAHW <3 Duizend keer beter dan cat- of chatroulette, is deze verzameling van de schattigste wezens op aarde.

Gameboy nostalgie Combinaties, ze maken het leven beter. Macaroni & kaas, Ben/Tom & Jerry en nu ook Tetris & Super Mario. In één spel! Met de spatiebalk wissel je van spel om het Mario makkelijker te maken.

Kind kan de was doen Verlies je altijd spelletjes of ben je binnen de kortste keren game over? Sterker nog, kwam je nyanicorn niet eens in beweging? Dit spel lukt ALTIJD.

Alles komt goed Totaal in paniek door je tentamens? Of loopt het nu al dun door je broek vanwege een mogelijke Noord-Koreaanse aanval? Met een simpele druk op de knop zijn al je zorgen als sneeuw voor de zon verdwenen.

Lieve huisgenoot, Wordt de heerlijke nasi die je moeder heeft meegegeven ook altijd gejat door een huisgenoot? Dit overzicht geeft je inspiratie om je medebewoners vriendelijk doch dringend te verzoeken hun gedrag aan te passen.

O grootmoeder, wat heeft u grote ogen! Je kan veel van Steve Buscemi zeggen, maar niet dat hij erg mooie ogen heeft. Zelfs de meest wulpse dames transformeren in een oude heks met de ogen van de acteur van Boardwalk Empire en Reservoir Dogs.

Keiharde boekenporno Kun jij ook maar niet wennen aan het kille scherm van je e-reader? Voor al het boekenminnend publiek is er deze site, die aantoont dat het knisperen van bladzijden en het kraken van kaften nog lang geen verleden tijd is.

Wiki-waarheid Ik sta op wikipedia, dus ik besta. Wie deze leus naleeft kan zijn hart ophalen met deze site: in een paar klikken wordt een persoonlijke wiki-pagina gecreëerd met informatie van de social media. De site komt niet echt online, maar kan wel als link worden verstuurd om familie, vrienden of potentiële scharrels te imponeren.

Universum op maat Als egocentrisch mens wordt je hier al snel met beide benen op de relatief kleine aarde geplaatst. Scroll van de kleinste atoom naar het grote heelal en ontdek de meetkundige verhoudingen in het universum.

Pientere poesjes Het bewijsch dat katten een hyperintelligente levensvorm zijn vind je via deze link. Let op: De beelden kunnen schokkend zijn voor honden.

Zoek de vout Even eigen aan het leven als eten, slapen en seks is het maken van spelfouten. We maken ons er (bijna) allemaal schuldig aan, maar bij de een is het net iets ongelukkiger als bij de ander.

RRRGGGBBB Deze site is een ode aan de kleuren waaruit menig pixel is opgebouwd. Daarnaast kun je ook nog eens strakke klankcombinaties maken en zo een beetje kleur aan je weekend geven.

Vive la France Veel heb je niet nodig om bij je vrienden te veinsen dat je goed Frans spreekt. Roep Ouais, mais, bon en kijk een beetje chauvinistisch, dan ben je al een heel eind. Oefenen kan op deze site.

Paardenfiets/fietsenpaard Vroeger maakte menigeen brommer van zijn fiets door een stukje karton tussen de spaken vast te zetten, hier is een hippere variant. Trotify zorgt voor een onvervalst koetsgeluid onder het fietsen. Hortsik!

Babyniccage Tot slot baby's. En Nicolas Cage. Enfin, klik maar gewoon.

Supercool kattenspelletje 'Press Z to make all your Nyans come true! =3’ Dit spelletje laat een Nyanicorn (soort poes, voortgeduwd door een regenboog uit zijn kont) springen, cupcakes eten en vliegen. Dit alles met een echo van miauw op de achtergrond.

Kwakende lijntjes Op deze site zie je zoveel gele beestjes dat het wel een kuikenbroederij lijkt. Deze schattige eendjes maken geluid én ze doen denken aan die middagen waarop Paint je beste vriend was. Tip: houd je muis ingedrukt terwijl je naar beneden scrolt.

Heel veel liefde Naar verluidt had zelfs een van onze hoofdredacteuren de tranen in zijn ogen staan van ontroering. Nestel jezelf met een kopje thee in een luie stoel en laat je een hele middag knuffelen door deze site.

I love you like a fat lady loves apples Een keer wat anders dan Angry Birds, dachten de makers van deze site. Met de hand van deze oude mevrouw kun je een appel op tafel werpen. Geen punten, geen knorrende doelwitten: gewoon eindeloos appels werpen.

Heel veel honden Maar weinig studentenhuizen lenen zich voor het houden van een huisdier, laat staan een hond. Toch zin in blaffende viervoeters? Hier kun je je uitleven. Let op: niet geschikt voor mensen met epilepsie.

Grumpy Cat Edition Inmiddels verdeelt de wereldbevolking zich in voor- en tegenstanders: The Harlem Shake. In deze editie steelt een kat de show. Of toch niet?

Wat zegt Ivo?  Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten is een enorme droogkloot. 'Punt.' Niet voor niets dus dat de makers van deze site audio-opnames van zijn uitspraken verzamelen.

Uit de kast Twijfel jij nog over je geaardheid? Geen zorgen, deze simpele test van acht vragen legt zonder moeite jouw ware aard bloot.

Muzikale poezenplaatjes Het is weer kattentijd! Een mooie verzameling kattengifjes met toepasselijke muziek. Het concept is simpel: 'loading a cat and buffering a song'.

Nostalgisch schieten Laserguns zijn cool, net als het heelal. En eekhoorns met raketrugzak natuurlijk. Het blijkt ook nog eens een gouden combinatie.

Ja of nee? Domme vragen bestaan niet. Of toch wel?

Band of Gnomes Heb je het even gehad? Krijg je plezier in het leven terug met deze vrolijke kabouters.

Is het een vogel? Is het een vliegtuig?... Wanneer je na al dat studeren even helemaal van de wereld wilt zijn, zweef dan even mee met deze man.

Spinnende hersenkraaksels. Tegelijkertijd je dj-skills en puzzelvaardigheden trainen? Het kan met deze schitterend vormgegeven game.

Lectori salutem. Frustraties opkroppen is nooit verstandig. Deel ze dus hier of doe je te goed aan de ergernissen van anderen.

Flexibele langnek. Je hebt een goed muziekje en flitsende achtergrondjes. Wat ontbreekt er dan nog? Juist, een giraffe.

Heul veul blauwe balletjes. Heel veel blauwe balletjes die in een perpetuum mobile langs allerlei apparaten rollen. Zinloos? Zeer zeker. Doodsaai? Vind dat zelf maar uit.

Knapperend haardvuur. De dooi is ingetreden, maar de kou is nog lang niet definitief voorbij. Ga je bijna ten onder aan je winterdepressie? Deze virtuele knusheid sleept je door de laatste sneeuwdagen heen.

Hedde gij ok nog verse worst?! 9Gag, wie is er tijdens het soggen niet mee in aanraking gekomen. Dit is een variant die je waarschijnlijk nog niet kende, jonguh.

Tieten op oren. Van een president. Wist je al dat George Bush Jr. een tietgezicht heeft? En Bill Clinton een 'very handsome boob nose? Nee? Nou, nu dus wel.

Kitler Of het een reïncarnatie, of het is toeval. Hoe dan ook, maak kennis met kitlers, katten die op Hitler lijken.

Dit is zand Zin om zandkastelen te bouwen, maar niet om je in de lokale speeltuin tussen de emmers, schepjes en vierjarigen te bevinden? Deze site biedt de meest simpele oplossing ooit: klik op je muis en er ontstaat een bergje virtueel zand.

Boos op boontjes Voor diegene die het leren beu zijn en een slachtoffer zoeken om hun agressie op af te reageren: deze kidneyboontjes lenen zich er perfect voor.

Extreem slapen En jij dacht dat jij op een rare plek wakker werd vannacht? Deze site staat vol met mensen die omvielen van vermoeidheid. Beste plek? In een hangmat bungelend onder een vrachtwagen.

Lelijk België Veel in België is mooi. Neem de Ardennen, de haute-frituurcuisine, het wielrennen en de Vlaamse/Franse taal. Twee minpunten zijn echter het gebrek aan goede architecten en bestemmingsplannen, want dan krijg je Ugly Belgian Houses.

Zingend door de zee Wat krijg je als je een brood, een vis een stem bij elkaar stopt? Inderdaad, zingende broodvissen. Hier een voorbeeld.

Saladesmoelen Een vrouw en haar salade. Het blijkt een gelukmakende combinatie, want ze gaan er stuk voor stuk van glimlachen.

Fallusfantasie Wat te doen wanneer je een man bent en je komt een lang, puntig voorwerp tegen? Precies, je doet alsof het jouw geslachtsdeel is. Dat heeft deze jongeman in ieder geval goed begrepen.

Pubquiz op de bank Voor wie geen genoeg kan krijgen van de pubquizes waarbij muziekfragmenten moeten worden voorzien van de juiste artiest en titel is er nu de online variant: in verschillende rondes neem je het op tegen willekeurige site-bezoekers van over de hele wereld.

Is het al maandag? Als de wekker weer gaat en de collegebanken roepen is het moeilijk onder ogen te zien dat het weekend weer veel te snel voorbij is gevlogen. Daarom is er deze site, die je met de neus op de snoeiharde feiten drukt.

Kanye op je beeldscherm Kanye West is een man met vele gezichten en dat laat deze site als geen ander zien. Nadat je deze webpagina hebt bezocht is de rapper niet meer de enige die vol is van icoon Kanye West, je beeldscherm namelijk ook.

 Smerige vleermuis ‘Ah, bah. Wie heeft er een gelaten?’ Dagelijks beschuldigen mensen elkaar van het laten van stinkende scheten, maar de werkelijke dader bekent zelden schuld. Weleens nagedacht dat het misschien niet een van je vrienden is?

Malle katten Stel je houdt van dansen en je houdt van keurige katten. Dan houd je zeker van deze dansende katten, in maatpak wel te verstaan. Daarbij ben jij ook nog eens degene die bepaald hoe zij bewegen.

heyyeyaaeyaaaeyaeyaa.com Met een stem alsof zijn superheldenlegging net iets te strak zit, zingt He-man met volle overgave het poëtische refrein van de enige hit van de 4 Non Blonds. Je kunt lekker mee blèren, want het gaat eindeloos door.

ToggleToggle Deze site biedt zeker uitkomst als je in blinde paniek bent voor het bedenken van een Sinterklaascadeau. Bepaal aan de hand van het klikken op een lichtschakelaar je ideale presentje.

NOOOOOOOOOOOOOO Zie je het allemaal niet meer zitten, maar ben je niet in staat dit te uiten? Deze site helpt je om je moedeloosheid op dramatische wijze te verwoorden.

Twoyoutubevideosandamotherfuckingcrossf- ader.com Fade it till you make it. Het duurt even voordat je precies de goede URL hebt ingevoerd, maar de haarfijne crossfades die je met deze website produceert maken jou de koning van ieder huisfeest.

Vimeo Youtube, maar dan beter. De medewerkers van Vimeo selecteren de beste video's en daar zitten ware juweeltjes van korte films tussen. Alvast een paar aanraders: Apricot en het filmpje over de Fire Lookout. Fallingfalling Tot slot de meest gelaagde, maar ook meest onzinnige website van deze week. Geschikt voor sadistische uitspattingen, maar ook voor bierspelen: wie kan het langst naar het beeldscherm blijven staren?

 Catroulette Wil je eens iets anders dan het zappen langs mensen met Chatroulette? Probeer dan eens Catroulette. Klik langs katten en spreekt je er een aan, maak het beestje dan direct van jou via de 'adopt-knop'.

 Jut & Jul Lang leve uniseks kleding! Iedereen heeft weleens een stel gezien uit dit rijtje foto's. Dezelfde jas, fleecetrui of afritsbroek. Waarom met aparte kleren lopen als je het tweede kledingstuk voor de halve prijs kunt halen in de winkel?

 The Geocities-izer De flitsende banner op de homepagina van deze site zegt eigenlijk al genoeg: Make any webpage look like it was made by a 13 year-old in 1996. Herleef de tijden van het prehistorisch internet, inclusief 'hippe' gifjes en fluoriserend, quasivrolijk comic-sans.