Week 40: Groove of mag het wat harder?

Woensdag kun je weer met 50% korting naar een concert in Merleyn en wel naar Earl Greyhound en the Gospel. Earl Greyhound is een kleurrijk trio uit Brooklyn, geïnspireerd door Led Zeppelin. Hoewel ze het experiment dat we van die grootmeesters kennen grotendeels achterwege blijft, serveren ze een grootse en aanstekelijke portie rock. De donkere gitaarriffs en jaren '70 grooves staan garant voor een meeslepende luistertrip.

The Gospel is wars van navelstaarderij en intellectueel geneuzel, met hun fetish voor vettige soul, cheesy rock en ranzige discogrooves. Gierende hammondorgeltjes, sexy gitaarriffjes en ultradansbare deuntjes: het is alsof Mick Jagger, Booker T en Sly Stone samen in de darkroom zijn beland.

Vrijdag moet je voor een fijne portie muziek in de NDRGRND zijn, waar zo als altijd gratis lokaal en nationaal muzikaal talent te bewonderen is. Vandaag zal The Phoenix Explosion er spelen. Nog nooit van gehoord? Dat kan kloppen, maar namen als Green Lizard en Krezip doen vast een belletje rinkelen. Bandleden uit deze bands spelen nu namelijk in dit rockmonster! Deze band kon wel eens de verrassing worden van het lopende clubseizoen, dus grijp je kans om deze giganten in spe in een intieme setting te bewonderen. Het voorprogramma wordt verzorgd door Ivy Skate and Noah Star, het Nijmeegse duo singer-songwriters, dat er een sport van maakt om iedereen aan het meezingen te krijgen. De vrolijke nummers doen zomers en zonnig aan en zullen een fijne opwarmer zijn voor een prima avondje muziek!

Mag het wat harder? Pak dan de trein naar Arnhem voor een zeer speciale combi-avond in de Willemeen te Arhnem. Twee van Neerlands top punkbands, Cenobites en Gewapend Beton, openen de avond met een heftig punkconcert, waarna direct over wordt gegaan naar Tektron, een dansfeest gericht op alternatieve dansstijlen als tekno, acid en tribe. Hoe een en ander gaat uitpakken is vooralsnog ongewis, maar bijzonder wordt het in ieder geval.

Zaterdag zal het stil zijn achter de bar van de Blauwe Hand. Barvrouw Lea zal dan namelijk haar album Can I Come By aan Nijmegen presenteren in Merleyn. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar, maar wees er snel bij!

Tekst: Edwin Niemantsverdriet

Op 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen lees je alles over de regionale popmuziekscene: recensies van de leukste optredens, cd- en demobesprekingen van de beste lokale bands en natuurlijk het laatste muzieknieuws uit jouw regio. Klik hier voor de complete concertagenda van deze week.