Radboud Rogue gaat door

Radboud Rogue, het alternatief voor het lustrumfestival Radboud Rocks, gaat door. De initiatiefnemers, zes studenten van FNWI, hebben definitief groen licht gekregen van de faculteit.

Dat betekent dat er op zeer korte termijn 750 kaarten à 3 euro in de verkoop gaan voor medewerkers en studenten. Wanneer er 500 daarvan aan de man en vrouw zijn gebracht komt er een tweede podium bij, verzekert organisator Kess Marks ons. 'Ik hoor zoveel positieve geluiden over Radboud Rogue dat ik wel het gevoel heb dat dat gaat lukken.'

De vraag is of een dergelijk feestje nog wel nodig is, omdat er vorige week bekend werd dat er nog 1500 studenten extra naar Ilse DeLange en Fresku kunnen. Marks: '1500 mensen extra is nog steeds maar 10 procent van het totaal aantal studenten, er zijn er vast nog veel die er niet naartoe kunnen.' Zien we op het alternatieve feestje alleen hossende bèta's of is Radboud Rogue, dat wordt gehouden in de hal van het Huygensgebouw, op andere manieren anders dan Radboud Rocks? 'Het wordt een stuk Nijmeegser, we hebben al een toezegging van de band Liquid Machine. Bovendien wordt het kleinschaliger en hebben we geen probleem als het gaat regenen', lacht Marks aan de telefoon.

Wie benieuwd is welke bandjes nog meer van de partij zijn, moet de Facebookpagina van Radboud Rogue in de gaten houden. Daar wordt de komende week meer bekend over de line-up en de kaartverkoop.