27e Roos gaat naar The Naked Sweat Drips

Een Boxmeerse band heeft gisterenavond in Doornroosje de felbegeerde Roos van Nijmegen gewonnen. The Naked Sweat Drips werd de grote winnaar van de avond door zowel de publieksprijs als de eerste prijs in de wacht te slepen.

Als winnaar van de prestigieuze wedstrijd voor bands uit de regio Nijmegen mag de zeskoppige rockgroep zich opmaken voor optredens op het Valkhof Festival, de Dag van de Lindenholt en een Club 3voor12-avond. Daarnaast krijgen de heren drie dagen gratis studiotijd en mogen ze een clip opnemen.

De Roos van Nijmegen is een van de meest prestigieuze muziekprijzen van Nijmegen en omstreken. In 2006 werd het inmiddels overbekende De Staat tweede. Winnaar van vorig jaar, Liquid Machine, speelde een week geleden nog op Oranjepop en staat binnenkort op Radboud Rogue, het alternatieve lustrumfestival.

Individuele prijzen gingen naar Lysogenic Cycle (beste drummer), The Aron & Florian Bevelander Bandexperience (beste gitarist) en nogmaals naar The Naked Sweat Drips (beste zanger). Studentenband Wolves Dressed in Sheep viel buiten de prijzen, maar krijgt op 22 mei een herkansing bij de finale van Kaf en Koren.