Elektrisch Kafé

Locatie: Paraplufabrieken, Van Oldenbarneveltstraat 63a Entree: gratis

Elektrisch Kafé is de plek in Nijmegen waar je vier keer per jaar je hart op kunt halen aan live gespeelde electronica, videokunst, games, instalaties, fotografie, performances, streetart en een dj om de avond te completeren. Een avond om aan de bar een biertje te drinken en te kletsen terwijl de live act speelt. Geen moeilijk kijkende kunstliefhebbers, die mogen thuisblijven.

Het Elektrisch Kafé heeft voor deze vierde editie wederom een fijn programma voor u samengesteld.

Muziek: Robert Wit brengt live zijn donkere en diepe soundscapes / ambient ten gehore. Transfolmer maakt spannende elektronische muziek en stond onlangs met zijn remixes op de luisterpaal van de VPRO. Download gratis op de site van het bevriende EscRec label releases van zowel Robert Wit en Transfolmer. Modderis het nieuwe project van Tom Verbruggen (o.a. Tok Tek) en Bardt van der Dennen (Bird) met sferische en groovende composities op drum, bas en de Korg synth.

Stripart/Kunst/Streetart/Design: Erwin Grolleman is de man achter het underground stripblad Stukah. De expositie van vanavond geeft een beeld van de diversiteit binnen dit magazine: http://www.stukahmagazine.mur.at Wederom zullen er verder de nodige scheve filmpjes te zien zijn in het Elektrisch Kafé filmprogramma.

Video-installatie: Sarah Kuipers. Kijk hier voor eerder werk van Sarah Kuipers samen met Eline Koenen En uiteraard onze uitgebreide scheve aanbod aan projecties en kunstfilms in het Elektrisch Kafé filmprogramma.

DJ: Pete Concrete, de labelbaas van het fijne Eat Concrete is de afsluitende DJ van vanavond. Eat Concrete brengt onder andere platen uit van Knalpot, Aardvarck en Enemy Earth en binnenkort ook Funckarma.

Zie ook myspace.com/elektrischkafe