Art of Matching

Locatie: LUX, Mariënburg 38-39 Entree: gratis

Art of Matching verbindt een kunstenaar aan een bedrijf of non-profit instelling. In een proces van co-creatie komt een kunstfilm tot stand die vertoond wordt op schermen in de openbare ruimte.

In het kader van Art of Matching heeft kunstenaar Michiel van Bakel de film Sensibel gemaakt, over het verbeelden van geluid. Dit gebeurde in samenwerking met de adviesgroep Geluid & Trillingen van Royal Haskoning die de geluidssimulator 'Sensibel' heeft ontwikkeld. Van Bakel studeerde enkele jaren astronomie en psychologie voordat hij werd opgeleid aan de kunstacademie van Arnhem. Hij begon als beeldhouwer en ontwikkelde een belangstelling voor het spanningsveld tussen kunst, wetenschap en technologie. Hij werkt de laatste jaren met videoanimatie, film en multimedia-installaties. Zijn uitgesproken technische benadering levert een poëtische werkelijkheid op waarin de mens in zijn omgeving centraal staat. De film is geselecteerd voor het IFFR 2010 in de categorie korte films.

Studio Smack realiseerde samen met De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), Faculteit Techniek, de interactieve video-installatie ‘Machina Ludens’. Studio Smack (winnaars Dutch Design Award 2008) bestaat uit drie oud - studenten van AKV | St. Joost: Ton Meijdam, Thom Snels en Bela Zsigmond. Ze produceren meestal animatiefilms en staan bekend om hun kritische benadering en bevragende blik op onze hedendaagse leefomgeving. Ze slagen erin, ook in opdrachtsituaties, steeds een grote autonomie te bewaren.

Gastspreker Roy van Dalm, verbonden aan de HAN en expert op het gebied van creativiteit en innovatie, leidt de avond in. Daaropvolgend presenteren de kunstenaars en de bedrijven hun films. De avond wordt afgesloten met een debat, daarna is er gelegenheid tot napraten.

Reserveren kan via www.artofmatching.nl