Week van de Medezeggenschap: financiering van de tweede studie

Locatie: CC 5 Entree: gratis

Van maandag 15 t/m vrijdag 19 maart is de jaarlijkse Week van de Medezeggenschap. Deze week zullen studenten op verschillende plaatsen op de universiteit mensen uit de verscheidene medezeggenschapsorganen tegenkomen. Zij zullen vertellen waar ze mee bezig zijn en hoe studenten met ze in contact kunnen komen. Vanuit de Universitaire Studentenraad wordt een centrale activiteit georganiseerd, namelijk een informatiebijeenkomst en discussie over de ontwikkelingen op het gebied van de financiering van de tweede studie.

Deze bijeenkomst zal onder leiding staan van Maaike Verhoek (voormalig USR-voorzitter, nu LOF-coördinator). Zij wordt vergezeld door een juridisch medewerker van LSVb. De middag zal beginnen met een korte inleiding op het onderwerp (hoe is het zo gekomen, hoe verloopt het traject vanaf nu, en wat zijn de gevolgen voor studenten?). Vervolgens wordt gediscussieerd over wat de positie van de RU zou moeten zijn: het College van Bestuur heeft namelijk de ruimte om aan bepaalde regels zelf invulling te geven. Ook kan gesproken worden over wat voor actie de medezeggenschap zal moeten ondernemen.

Na afloop zal er vanaf 15.30u geborreld worden in het Cultuurcafé, incl. twee gratis drankjes per persoon. Hierbij zal ook de juridisch medewerker van de LSVb aanwezig zijn om vragen en opmerkingen over hun individuele situaties te bespreken met studenten. Daarnaast kan natuurlijk door en met alle aanwezige medezeggenschappers nagepraat worden, ook over andere onderwerpen.